8. Jezero Tahoe, SAD - Smješteno je u Sierra Nevadi, a zahvaljujući predivnim planinama koje ga okružuju, ovo jezero je idealno odredište za brojne zaljubljenike u prirodu.

7. Jezero Shangrila, Pakistan - Ovo je jezero u obliku srca dio Shangrila Resorta koji se nalazi u pakistanskoj regiji Skardu. Pakistan je zemlja brzorastuće ekonomije, koja se ujedno može pohvaliti brojnim prirodnim ljepotama koje svakako valja vidjeti. Ako vas ne ubiju pritom...

6. Jezero pet cvijetova, Kina - Five Flower jezero se smjestilo u dolini Jiuzhaigoua u Kini te je jedno od najljepših jezera na svijetu zahvaljujući savršeno kristalnoj vodi i predivnoj prirodi kojom je okruženo.

5. Jezero Peyto, Kanada - Ovo jezero savršene plave boje nalazi se podno kanadskih planina u predivnom Nacionalnom Parku Banff. Količina vode i način na koje ona formira jezero na proljeće nakon topljenja leda, stvara krajolike koje je teško zaboraviti.

4. Bajkalsko jezero, Rusija - Smješten u Sibiru, Bajkal je prema površini sedmo najveće jezero na svijetu. Osim što je međunajvećima, ovo jezero je ujedno i jedno od najstarijih. Jezero je pod zaštitom UNESCO-a.

3. Ružičasto jezero, Australija
- San svake Barbie djevojke - kupati se u ružičastom jezeru. No, ovo jezero ima dane kada je normalne boje. Svoju pink boju može zahvaliti brojnim algama koje žive u jezeru.

2. Jezero Yucatan Cave, Meksiko
- Ovo jezero jedinstveno je u cijelom svijetu, a svoju posebnost može zahvaliti svojoj predivnoj lokaciji - predivnoj spilji Yucatanskog zaljeva. Uz spilju su vezane brojne legende i mitovi, a liči na poluotvorenu Modru špilju.

1. Plitvička jezera, Hrvatska
- Ima li potrebe išta napisati? 16 predivnih jezera koje se prelijevaju jedno u drugo čine krajolike koji se pamte doživotno. Predivni slapovi, netaknuta priroda i bistra voda dom su mnogim endemskim vrstama. Ma sa razlogom su Plitvice broj jedan!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju