O tajlandska pismo milaaa... Uživajte u našem malom vodiču po najljepšim plažama Tajlanda i polako planirajte proljetne praznike!

Bamboo Bungalows, Koh Phayam
Sjeverni dio tajlandske obale na Andamanskome moru graniči s Myanmarom, i tu se nalazi maleno mjestašce Ranong. Odavde vas do otoka Phayam, nezaboravne zabave i prekrasne prirode dijeli dva sata vožnje brodom. Otok Phayam poznat je po uzgoju indijskog oraščića ali i po prekrasnim plažama od bijelog pijeska. Štoviše, Phayam je jedino mjesto na svijetu u kojem možete uživati na partiju Punog mjeseca i izboru za Miss indijskog oraščića. Nedaleko mjesta Phayam nalazi se tri kilometra duga pješčana plaža u obliku polumjeseca na kojoj su smješteni bungalovi izrađeni od bambusa. Tipovi bungalova variraju po opremljenosti. Tako ima onih koji su izrađeni u tradicionalnom obliku školjke, do udobnih vila s modernim tajlandskim namještajem. Na plaži možete iznajmiti opremu za ronjenje i kajak, ali i dobro pojesti u jednom od četiri fina restorana.

Nimmanoradee Resort, Koh Samet
Otok Samet, smješten uz istočnu obalu Tajlanda, poznat je po razuzdanim vikend partijima. Ali, osim hrane, pića i glasne glazbe ima još puno toga za ponuditi. Plaže su kao sa slike, dugačke s bijelim pijeskom i prekrasnim tirkiznim morem. Što dalje idete prema jugu i udaljavate se od apartmana, postaje sve tiše i mirnije i možete naći mjesto gdje ćete se potpuno sami izležavati na plaži i upijati zrake sunca. Na drugoj strani plaže možete naći smještaj u Nimmanoradee resortu. Ovaj resort nema hotel, samo apartmane s pet zvjezdica. Svi apartmani opremljeni su dizajnerskim namještajem. Osim u moru, okupati se možete i u jednom od tri bazena. Ako vam dosadi kupanje možete iznajmiti kajak ili se odmarati u jednoj od mnogih visećih mreža koje se nalaze oko apartmana i na plaži.

Kantary Beach, Khao Lak
Samo sat vožnje sjeverno od Phuketa nalazi se nacionalni Khao Lak s prekrasnim pješčanim plažama od bijelog pijeska. Ovaj nacionalni park prepun je hotela i apartmana izgrađenih u novije vrijeme, a samo jedan se izdvaja po tradicionalnom načinu gradnje. Kantary Beach je najbolji izbor za obiteljski odmor. Iako prostrani i udobni, apartmani su prihvatljivi cijenom. Resort poslužuje izvrsnu hranu s morskim plodovima, i ima posebno uređeno igralište za djecu, veliki bazen, kao i kajake i katamarane za istraživanje mora i obale. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju