1. Albarracin, Španjoslka
Ovo se predivno malo srednjovjekovno selo smjestilo u sjevernoj Španjolskoj. Poznato je po prahistorijskim slikama unutar spilja koje se nalaze na obližnjim stijenama, tako da ako idete tamo - svakako posjetite i ostavštinu naših predaka.

2. Les Jardins suspendus de Marqueyssac, Dordogne, Francuska

Jednom kad uđete u ove vrtove, osjećat ćete se kao da ste ušli u drugi svijet. Kao iz nekog filma. Savršeno oblikovane biljke u vama će pobuditi maštu i kreativnost, a u nekima i razigranu djecu. Vrtovi su otvoreni od lipnja do rujna, svakog četvrtka u večernjim satima.

3. The Swallow's Nest - Ukrajina
Ovaj mali dekorativni dvorac smješten je na jugu Ukrajine između Jalte i Alupka, a izgrađen je na litici visokoj 130 metara.

4. Chefchaouen, Maroko

Već smo prije pisali o ovom gradiću u Maroku koji je najbolje poznat po svojoj divnoj plavoj boji. Ako želite skoknuti van grada svakako posjetite obližnju planinu Rif i Cascades d'Akchour!

5. Quinta da Regaleira, Portugal
Ovaj posjed smješten je nedaleko starog središta Sintre, a upisan je na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Svakako posjetite i Gruta do Labirinto i misterioznu fontanu sreće.

6. Most Bastei, Njemačka

Ova kamena formacija je zaista posebna i upravo je most izgrađen na njoj nešto što svakako trebate vidjeti. Kad ste već tamo, svakako posjetite i Lilienstein.

7. Kapadokija, Turska
Regija obuhvaća izvanredna čuda prirode u kombinaciji s vrijednim ljudskim rukama, kao što su stožasti vilinski dimnjaci, a nalazi se u unutrašnjosti Turske.

8. Popeye Village, Malta

Ovo je selo izgrađeno za potrebe snimanja istoimenog filma u 80-tim godinama, a danas je otvoreno za posjetitelje kao muzej na otvorenome i zabavni centar za cijelu obitelj.

9. The Fairy Pools, Škotska

Iako jezera nisu ni približno lijepa kao Plitvička jezera, The Fairy Pools (u prijevodu "Vilinski bazeni"), možemo opisati kao "Škotske Plitvice".

10. Planina Ai-Petry, Ukrajina
Ovo je jedna od najljepših planina u Ukrajini, a posebnost je i dugi viseći most koji se proteže s jednog vrha na drugi. Nešto predivno, ali nikako za strašljive!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju