Na Odeonsplatzu nalazi se, sad već kultni, Schaumann bar. To je ona vrsta bara koja privlači trendi i lijepe ljude i izgleda više kao bar u nekom lobiju hotela s pet zvjezdica nego kao Bavarska pivnica. Preporučujemo da svakako rezervirate svoj stol, posebice četvrtkom kada je posebno pun.

Shaumann je klasičan primjer onoga zbog čega su vlasnici minhenskih barova posebice ponosni, kartu pića u obliku podeblje knjižice. Ponuda im je raznovrsna. Od velike kolekcije whiskeya do ogromnog popisa koktela. Ono po čemu je Schaumann posebice poznat je Campari, tamno crven, gorki aperitiv sa slatkom notom. Prilikom zadnjeg posjeta na skoro pa svim stolovima pio se taj Campari. Ali oni malo više avanturističkog duha mogu isprobati Negroni, mješavinu gina, vermoutha i Camparia.

S druge strane grada u Isarvorstadt dijelu nalazi se Königsquelle, pravi mali raj za ljubitelje whiskeya. Izvana izgleda kao standardni pub u jednoj od mnogih rezidencijalnih četvrti, no iznutra to je sasvim druga priča. Kad uđete unutra prvo što vam zapne za oko su prašnjave, prazne boce koje se nalaze po svim zidovima i jedan akvarij smješten u samoj sredini puba. Pub nema standardnih cjenika nego svakodnevno rukom ispisuju ponudu koju trenutačno imaju na lageru. Znači, ako ste jedan dan pili whiskey kod njih ne znači da ćete za tjedan dana opet moći piti isti. Osoblje veli da je već davno prestalo brojati koliko boca su potočili. U ponudi se nalaze rijetki whiskeyi iz svih važnijih destilerija diljem svijeta.

Nekoliko blokova jugozapadno nalazi se bar Toskana Vino. U biti to je trgovina s vinima koja ima nekoliko stolova na kojima možete uživati u pokojoj čašici vina. Vlasnik ovog bara je podrijetlom iz Italije te u ponudi ima sva važna Toskanska vina, ali i druga vina talijanske regije. U ovom baru ponekad se održavaju i seminari o vinarstvu i kušanju vina.

Za one koji su željni više konvencionalnog kušanja vina svakako preporučujemo Geselinu vinoteku. Ta vinoteka nalazi se u hotelu Excelsior u blizini glavnog gradskog kolodvora. U ponudi imaju preko 600 vrsta vina koje možete naručiti na boce, ali i širok spektar vina koje poslužuju na čaše. Ipak naglasak je stavljen na predstavljanje njemačkih vina - sauvignona, bijelog pinota, te tradicionalnih rizlinga.

Gusari koji su željni pravog ruma u Minhenu mogu naći pravo mjesto. Roosevelt bar nalazi se u Lehel četvrti istočno od centra grada. Ovaj bar ima vanjsku terasu na kojoj se većinom poslužuje kava, a u unutrašnjosti bara je prava ponuda ruma koju si jedan ljubitelj može zamisliti. U ponudi imaju veličanstvenih 245 vrsta ruma iz Havaja, Mauricijusa, Filipina, Venezuele itd. Svakako vrijedi isprobati one podrijetlom iz Haitija i Gvatemale.

Iz ovog popisa vidljivo je da Minhen nije samo grad piva i da može ponuditi puno više od toga. Stoga ako krećete put Minhena nemojte se držati samo pive isprobajte i druge fenomenalne okuse koje ovaj grad može ponuditi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju