Imamo sreće što se Hrvatska nalazi zaista blizu brojnih velikih europskih zračnih luka, od kojih je zasigurno najveća Ferihegy u Budimpešti. Udaljena svega tri i pol sata vožnje automobilom od Zagreba, ova luka vaša je poveznica s cijelim svijetom.

Od Budimpešte do Italije, točnije do Milana, platiti ćete svega 226 kuna za povratnu kartu, dok ćete do Napulja platiti svega stotinjak kuna više, tj. 349 kuna. Do Dortmunda u Njemačkoj i natrag avion će vas povesti za niskih 326 kuna, dok će vas do Velike Britanije, točnije do Londona provozati za svega 40 kuna više. Sudeći prema niskobudžetnim kompanijama nije ni Rusija više tako daleko, jer upravo do tamo vozi Wizz Airov zrakoplov za manje od 200 kuna po jednom smjeru, dok nešto sjevernije, točnije u Finsku - vozi za točno 204 kune! Ako volite sjevernu Europu tu su i destinacije poput Danske, Belgije i Švedske za koje ćete morati izdvojiti do maksimalno 450 kuna.

Od dalekih destinacija izdvajamo Izrael, od kojeg ste udaljeni samo 704 kune, kao i Azerbajdžan do kojeg možete stići već za 975 kuna. Zanimljivo je kako niskobudžetne linije voze i do Ujedinjenih Arapskih Emirata i to od 1308 kuna, kao i za Libanon za 1875 kuna.

Pitate se kako je to moguće i kako doći do karata? Ukoliko kliknete na stranicu www.skyscanner.net, vidjet ćete kako to i nije baš tako teško. Jednostavno upišite destinaciju iz koje želite putovati, a polje za unos odredišta ostavite prazno. Nakon odabira datuma putovanja, otvorit će vam se sve destinacije poredane prema cijenama - od najniže do najskuplje. Iznenadili bi ste se kako jeftino je putovati!

Eto, ako vam se svidi pošaljite razglednicu, a ni libanonsku pivicu nećemo udbiti! Uživajteee!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju