Ono najvažnije - u Šviccarsku uvijek putujte vlakom. Eurostra u svojoj ponudi ima podosta jefitinih karti iz raznih metropola prema Vispu, a otamo ćete brzo do Zermatta. Drugo i ne tako manje važno je da odsjednete u hotelu Cima. Izgrađen je odmah do glavnih žičara. Najvjerojatnije će vas glavni recepcioner pokušati zbuniti šalom da je došlo do nekakve zabune i da nemate rezervaciju u tom hotelu, ali ne dajte se smesti. Treći trik je da se za doručak jako dobro najedete. Ovaj hotel u svojoj ponudi ima samo noćenja s doručkom, a za doručak se poslužuje bogat švedski stol. Znači, jedite kolko možete i tako uštedite na ručku. Krađa sendviča i pekmeza? Na vlastitu odgovornost, ali ne zaboravite da ćete i sutra biti na istome mjestu...

Ako ste jedan od onih koji ne doručkuju obilno, predlažemo da si za ručak pripremite piknik. Romantično, a opet jeftino. Ili možete otputovati u Italiju, koja je jako blizu, čime ćete prepoloviti iznos koji ćete potrošiti na ručak. Ako ne znate što biste radili nakon što se zatvore žičare, a barovi su vam preskupi, možete uzeti besplatan primjerak zermattskih dnevnih novina koje se nalaze na svakom koraku. Isto tako možete posjetiti muzej Matterhorn - to će biti dobro potrošenih 60 kuna, koliko dođe ulaznica. Svakako vrijedi pogledati gondolu koja se srušila 1865. godine kada je puknula žica i iz koje je četvero ljudi palo van i poginulo.

Za večeru možete otići u restoran Du Pont koji nudi fenomenalne kaseschnitte, kruh namočen u vinu sa šunkom, topljenim sirom i pečenim jajima, za samo 50 kuna. Ili možete otići na jako dobar hamburger u Snowboat za 75 kuna, što je ovdje - izrazito jeftino. Nakon večere možete na jeftino pivo u Poterrs Bar. A nakon pive natrag u hotel, naravno pod pretpostavkom da vam veseli recepcioner zbog svega što ste napravili nije zaključao vrata... Uglavnom - Hrvati se svugdje snađu, pa tako i ovdje, dakle, uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju