Kada bi vas netko pitao što mislite gdje bi se mogla osmisliti vinska verzija escape room igre, što biste rekli? Vjerojatno biste pomislili na Istru, i bili biste u pravu. Vinarija Matošević koja je već poznata po tome da donosi nove ideje, i ovoga je puta napravila nešto u čemu njihovi gosti uživaju.

Ako ste ikada probali riješiti escape room misteriju znate kako to nekada zna biti teško i koliko zahtjeva potpunu koncentraciju. Sada zamislite da je u cijelu priču uključeno i vino. Ekipa iz vinarije Matošević prva je došla na ideju Wine cellar escapea koja oduševljava i mlade i starije.

Escape room igre postale su u kratkom roku jako popularne zato što su zanimljive, izazovne i igraju se u grupama što je uvijek zabavno. Degustacije su, s druge strane, nešto gdje imaš priliku naučiti više o vinu i probati ono najbolje što se može naći u podrumu. Na sreću svih ljubitelja escape room avantura i ljubitelja vina, vinarija Matošević je to spojila u jedno.

Prema reakcijama gostiju, ispalo je ovo kao idealna ideja za jednodnevni izlet u Istri.

“Došlo nam je jedno društvo iz Zagreba. Skupili su se, sjeli u auto, rezervirali termin i došli na izlet. Kod nas su odigrali Wine cellar escape, otišli na ručak i proveli cijeli dan u Istri. Poslije su nam se javili, zahvalili i rekli da uskoro šalju frendove koji misle da će sigurno riješiti zadatke", kažu u vinariji. 

Kako to izgleda i kako rezervirati?

Sve započinje pričom o vinariji u kojoj se nalaze ključne informacije potrebne za rješavanje zadataka. Nakon obilaska podruma slijede zadaci, skupljanje predmeta, igra i nagrada za one koji uspješno pronađu rješenje. Rezervirati se može preko Facebook ili Instagram profila vinarije Matošević, a cijela priča je osmišljena je za tim od 2 do 5 osoba. Igra se sastoji od uvoda, obilaska vinarije, degustacije, zadataka i skupljanja predmeta - i ujedno je najzabavniji način za osvojiti vrhunsko vino. 

Misliš da ćeš jednostavno pronaći izlaz? Možda hoćeš, a možda će zapravo veći problem biti u tome što uopće nećeš htjeti izaći iz podruma.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju