U Bolu na Braču ove godine turista ne nedostaje, što je potvrdila i hotelska grupacija Bluesun, koja neumorno ulaže u promociju otoka.
Kako i sugerira novi slogan "Na Braču je BOLje", neprestano se radi na novim sadržajima. U sklopu hotela Elaphusa u Bolu ove je godine osvanuo i Bike centar s naglaskom na staze koje se istražuje na dva kotača.

Tko poželi uživati u morskom plavetnilu i sitnim kamenčićima koji maze leđa na jednoj od najljepših hrvatskih plaža i prepustiti se brojnim mogućnostima za aktivni odmor, zasigurno će primijetiti kako godišnji traje prekratko.

Bez obzira na buru i kišu ili činjenicu da nemate automobil na raspolaganju za vrzmanje otokom, dane je jednostavno ispuniti – i to najbolje onime što se pamti, aktivnostima koje se čine prvi put. Neki tvrde da se u tom slučaju čini kao da život dulje traje, a mi se s time slažemo kao „tetris“.

U sklopu hotela Elaphusa gostima je na raspolaganju niz mogućnosti za aktivan odmor ili opuštanje, poput najvećeg Thalasso wellnessa u Dalmaciji, kuglane, vrhunski opremljene teretane, indoor golfa, brojnih sportskih sadržaja poput primjerice 26 zemljanih teniskih terena, a otok pruža brojne mogućnosti za stvaranje novih doživljaja poput kamene pustinje Blaca, Muzeja uja, Kamenoklesarske škole i planinarenje na Vidovu goru.

Gušti na dasci Gušti na dasci (Foto: Bluesun)

Ispod ili iznad površine

Hotel Elaphusa na idealnoj je strateškoj poziciji za istraživanje Bola. Do Zlatnog rata, prepoznatljivog motiva s hrvatskih razglednica, potrebno je tek nekoliko minuta pješice, a tek nešto trenutaka više treba do kraja šetnice koja vodi u gradski centar.

No odmah ispod Elaphuse, na plaži Borak, vješti će vas instruktori naučiti sve što ste oduvijek htjeli znati, ali niste imali koga pitati o održavanju ravnoteže na popularnoj stand up paddle dasci (SUP), kajaku ili ronjenju.

Jedrenje na dasci u Bolu mnogima je prvi izbor. Kad se dignu valovi i probudi vjetar, šarena jedra oboje plavetnilo. Oni koje više privlači biti ispod površine u Bolu mogu naučiti roniti ili krenuti na organizirani izlet brodom u okviru paketa za napredne.

Početnici kreću s prvim koracima u Thalasso Wellness centru hotela Elaphusa kako bi se oslobodili straha i uvježbali se za morske dubine.

Avantura biciklom Avantura biciklom (Foto: Bluesun)

Biciklom do vrha

Bol se sve više prepoznaje kao hit mjesto za bicikliste, a mnogi su ga upisali na popis omiljenih destinacija nakon utrke XCM Bluesun Epic na kojoj ne nedostaje adrenalina, savršenih vizura, a ni izazovnih uzbrdica.

Najpopularnija ruta vodi do Vidove gore, najvišeg vrha jadranskog otočja. Čak i oni koji nisu u dovoljno dobroj formi za tu divoticu od avanture, Bluesun ima električne bicikle koji će potegnuti umjesto vas kako biste do mile volje mogli uživati u mirisima borova i mediteranskog bilja dok se približavate vrhuncu.

Treba imati na umu da električni bicikli koje možete unajmiti lako savladavaju i makadamske terene, ali ipak je potrebno uložiti nešto truda u pedaliranje. Pogled s Vidove gore ne zaboravlja se, za dobre vidljivosti vidi se sve do Visa. U nedavno otvorenom Bluesun bike centru osim iznajmljivanja bicikla možete krenuti i na izletničke ture, nadopuniti opremu i poslužiti se samoposlužnom zonom za popravak bicikala, unajmiti GPS ili krenuti u školu biciklizma za početnike ili napredne.

Vrhunski steak Vrhunski steak (Foto: Bluesun)

Cijenjena govedina

Nakon cjelodnevnih aktivnosti ništa ne predstavlja toliki užitak kao fina večera s pogledom na more, a jedno od mjesta s kojim ne možete pogriješiti je à la carte restoran na istoimenoj plaži Borak.

U Borku se osobito ponose steakovima koji u procesu od farme do stola prolaze uhodani proces. Na obroncima Bilogore, u selu Mali Grđevac, nalazi se farma s više od 500 grla vrhunske francuske mesne pasmine – charolais, druge najcjenjenije i najskuplje govedine na svijetu, koja ima certifikat o ekološkoj proizvodnji i servira se u svim Bluesunovim à la carte restoranima. Voće i povrće dolazi s lokalnih s OPG-ova, a riba također mora biti ponajbolje kvalitete.

Vino i kokteli

Uobičajena stanica prije ili poslije večere je Bolero, koktel bar u hladovini borove šume s pogledom na more od kojeg se teško odvojiti.

Ono po čemu je Bluesun poseban što se u njegovim restoranima može pronaći maslinovo ulje Stina koje sami proizvode, a vinoljupcima će prva asocijacija na taj brend biti ekstremni vinogradi na Braču. Onaj tko ih posjeti više cijeni etikete nadahnute kamenom. Stina vina možete iskušati uz neki od pomno pripremljenih ribljih ili mesnih specijaliteta.

Masaže koje vrijedi isprobati Masaže koje vrijedi isprobati (Foto: Bluesun)

Najveći wellness u Dalmaciji

Tko nije bio na masaži lica ili tijela u Elaphusi – ne zna što propušta. Idealna aktivnost za kišni dan upravo je opuštanje u sigurnim rukama vrsne maserke. Kao pokretom ruke otklanja sve napetosti u vratu i ramenima, a nakon što se uspravite i shvatite da ste upravo otkrili definiciju mira i spokoja otkrit ćete i kako koža izgleda zdravije i sjajnije. Ovisno o tipu kože i vremenu koje imate na raspolaganju, stručni će tim odlučiti koji vam tretman najbolje odgovara.

Kažu da je sam dolazak u Bol već ulazak u wellness zbog prepuštanja eteričnim uljima borova i mediteranskog bilja, kao i morskom aerosolu. No Thalasso wellness Bluesun hotela Elaphusa koji se prostire na više od 4000 četvornih metara također pruža svoj obol opuštanju duha i tijela.

Na raspolaganju su bazeni i whirlpooli s morskom vodom, saune, thepidarium i niz tretmana koji se temelje na sastojcima iz mora. U službi ljepote su morske alge, trave i pijesak. Kleopatrina mliječna kupka, piling ružičastim koraljnim pijeskom i njega nakon sunčanja Cold Cream Marine samo su neki od novih tretmana koji i samim nazivom bude maštu. 

Pustinja Blaca - 1 Putovanja Skrivena pustinja na Braču do koje mogu doći samo najuporniji

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju