Jedna od standardnih grešaka koje turisti naprave na poznatim odredištima jest pogrešan odabir mjesta za ručak ili večeru. Mnogi restorani žive izvrsno od naivnih turista, ali u venecijanskoj oštariji Da Luca dobro će zapamtiti dan kad su išli preveslati turiste…

Ovaj je restoran prije nekoliko dana dobrano „olakšao“ grupu japanskih turista, naplativši im 4 firentinska odreska, platu ribe, dvije čaše vina i mineralnu vodu 1143 eura (nešto više od 8 tisuća kuna). Gosti su, osjetivši se prevarenim prijavili restoran, koji je nakon detaljne provjere, dobio kaznu od 20 tisuća eura.



Naime, policija i lokalne vlasti pročešljale su restoran te našle razne nepravilnosti. Kazna na kaznu, i ukupni ceh je ispao 150 tisuća kuna. Namirnice, podrijetlo proizvodnje i ostale stvari – ocijenjene su i više nego sumnjivima.

Nadalje, oštarija Da Luca, koja na Tripadvisoru ima ocjenu 1,5 i koju 83 posto posjetitelja ocjenjuje kao grozno mjesto, mogla bi se suočiti s dodatnim kaznama, jer je Japancima odbila dati detaljno objašnjenje u vezi njihovog preskupog obroka.

Turisti su nakon ovog neugodnog iskustva, priču odlučili podijeliti s javnošću. Na Twitteru se odmah oglasio gradonačelnik Luigi Brugnaro koji je najavio kako će grad brzinski istražiti ovu situaciju. Rečeno – učinjeno.



Također, reagirali su i iz udruge venecijanskih hotelijera, koji su kontaktirali grupu i ponudli im besplatni smještaj za neki od narednih vikenda, kako bi čim prije zaboravili ovo traumatično iskustvo. „Ovakve epizode uništavaju imidž grada“ – izjavio je Vittorio Bonacini, predsjednik udruge.

U svakom slučaju, reakcije vlasti ovaj put bile su vrlo brze i za svaku pohvalu, a mi se nadamo kako će ovakve priče natjerati neke ugostiteljske objekte da dvaput promisle prije nego vas odluče „preveslati“.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju