Mauricijus je vulkanski otok zapanjujuće ljepote koji se prostire u Indijskom oceanu te je oko 2000 kilometara udaljen od afričke obale. Promatrate li ga iz zraka, učinit će vam se kao da se oko njegove obale nalazi spektakularni podvodni vodopad.

Ovo čudo prirode zapravo je optička varka. Mauricijus se može pohvaliti s više od 150 kilometara bijelih pješčanih plaža i laguna, a koje su od otvorenog mora zaštićene koraljnim grebenom koji okružuje otok.

Slika nije dostupna Putovanja "Gnijezdo" u morskim dubinama: Koraljni greben stvoren ljudskom rukom

Do optičke varke dolazi zbog uslijed kretanja morskih struja preko pijeska i mulja u podmorju Mauricijusa, ali i nestvarnih plavo-zelenih nijansa vode koja okružuje ovaj rajski otok. Upravo zato podvodni vodopad vidljiv je samo iz zraka, odnosno iz “ptičje” perspektive.

Kupanje i ronjenje u kristalno plavom moru oko Mauricijusa je najveći turistički mamac, no svjetski putnici rado unajmljuju i privatne helikoptere te hidroavione za razgled ovog nestvarnog čuda prirode iz zraka.

Kako izgleda “podvodni vodopad” oko Mauricijusa, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pogledajte i:

7 genijalnih stvari koje možete doživjeti jedino u ovim dijelovima svijeta Veliki koraljni greben - 4 Veliki koraljni greben - 3 Veliki koraljni greben - 2 +5 Veliki koraljni greben - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju