Pileća juha s rezancima utješno je jelo s brojnim zdravstvenim blagodatima koje se osobito preporučuje osobama koje su prehlađene ili imaju gripu. Dokazalo je to istraživanje Medicinskog centra sveučilišta u Pittsburghu, koje je otkrilo da svaki dio juhe ima drugačije koristi za ljudski organizam.

Piletina je odličan izvor bjelančevina bez kojih je život nemoguć. One grade sve mišiće u tijelu te ubrzavaju oporavak od sezonskih bolesti.

Juha se kuha s dodatkom korjenastog povrća poput celera, pastrnjaka i mrkve, koji su bogati vitaminom A i C. Oni potpomažu osnaživanju imuniteta te sprječavaju širenje virusa. Juha osigurava i hidrataciju organizma, dok njezina toplina potiče otvaranje dišnih puteva.

Slika nije dostupna Hrana i piće Najlakši recept za finu pileću juhu koja uspije baš svaki put

Na koncu, tu su i očigledni izvori ugljikohidrata – rezanci, koji zasićuju organizam i daju prijeko potrebnu energiju tijelu koje je oslabljeno zbog bolesti.

Je li pileća juha najbolje zimsko jelo?

  • Da, nema boljeg
  • Ne, ima mnogo boljih jela od pileće juhe

glasova:



Provedene su brojne studije koje su potvrdile da pileća juha ima pozitivan učinak na ljudsko tijelo. No dok neka istraživanja tvrde da to jelo uistinu ima antiupalna svojstva i da su ga s pravom nekada nazivali židovskim penicilinom, drugi govore da je u pitanju tek placebo-efekt.

Naime, pileća juha vrhunsko je utješno jelo koje nas podsjeća na djetinjstvo te se mnogi uvjere da će im biti bolje jer su im takvu juhu kuhale mame i bake.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju