Pileća juha s rezancima utješno je jelo s brojnim zdravstvenim blagodatima koje se osobito preporučuje osobama koje su prehlađene ili imaju gripu. Dokazalo je to istraživanje Medicinskog centra sveučilišta u Pittsburghu, koje je otkrilo da svaki dio juhe ima drugačije koristi za ljudski organizam.

Piletina je odličan izvor bjelančevina bez kojih je život nemoguć. One grade sve mišiće u tijelu te ubrzavaju oporavak od sezonskih bolesti.

Juha se kuha s dodatkom korjenastog povrća poput celera, pastrnjaka i mrkve, koji su bogati vitaminom A i C. Oni potpomažu osnaživanju imuniteta te sprječavaju širenje virusa. Juha osigurava i hidrataciju organizma, dok njezina toplina potiče otvaranje dišnih puteva.

Slika nije dostupna Hrana i piće Najlakši recept za finu pileću juhu koja uspije baš svaki put

Na koncu, tu su i očigledni izvori ugljikohidrata – rezanci, koji zasićuju organizam i daju prijeko potrebnu energiju tijelu koje je oslabljeno zbog bolesti.

Ankete

(8092) Je li pileća juha najbolje zimsko jelo?

rezultati povratak glasova234
rezultatiProvedene su brojne studije koje su potvrdile da pileća juha ima pozitivan učinak na ljudsko tijelo. No dok neka istraživanja tvrde da to jelo uistinu ima antiupalna svojstva i da su ga s pravom nekada nazivali židovskim penicilinom, drugi govore da je u pitanju tek placebo-efekt.

Naime, pileća juha vrhunsko je utješno jelo koje nas podsjeća na djetinjstvo te se mnogi uvjere da će im biti bolje jer su im takvu juhu kuhale mame i bake.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju