Pileća juha s rezancima je utješno jelo s brojnim zdravstvenim blagodatima koje se osobito preporučuje osobama koje su prehlađene ili imaju gripu.

Dokazalo je to istraživanje Medicinskog centra sveučilišta u Pittsburgu, otkrivši da svaki dio juhe ima drugačije koristi za ljudski organizam.

Piletina je odličan izvor bjelančevina bez kojih je život nemoguć. One grade sve mišiće u tijelu, te ubrzavaju oporavak od sezonskih bolesti.

Ankete

(6556) Je li pileća juha s rezancima najbolje zimsko jelo?

rezultati povratak glasova99
rezultati
Juha se kuha s dodatkom korjenastog povrća poput celera, pastrnjaka i mrkve koji su bogati vitaminom A i C. Oni potpomažu osnaživanju imuniteta, te spriječavaju širenje virusa. Juha osigurava i hidrataciju organizma, dok njena toplina potiče otvaranje dišnih puteva.

Na koncu tu su i očigledni izvori ugljikohidrata – rezanci, koji zasićuju organizam i daju prijeko potrebnu energiju tijelu koje je oslabljeno zbog bolesti.

Provedene su brojne studije koje su potvrdile da pileća juha ima pozitivni učinak na ljudsko tijelo. No dok neka istraživanja tvrde da ovo jelo uistinu ima antiupalna svojstva i da su ga s pravom nekada nazivali židovskim penicilinom, drugi govore da je u pitanju tek placebo efekt.

Naime, pileća juha je ultimativno utješno jelo koje nas podsjeća na djetinjstvo, te se mnogi uvjere da će im biti bolje jer su im takvu juhu kuhale mame i bake.

Pročitajte i najlakši recept za pileću juhu koji uvijek uspijeva.