Preseljenje
u neki drugi grad ili zemlju često može biti traumatično iskustvo. Ipak, na kugli zemaljskoj, iz ovog ili onog razloga, postoje gradovi koji će vam platiti da u njih doselite i započnete život! Ovo će svakako olakšati prilagodbu, pa nam se čini kako bi prilikom selidbe u ovom slučaju mogli pojačati Jinxe i pjevušiti „Idem tamo gdje je sve po mom“...

Detroit, SAD

Grad koji je bio nekad poznat kao sjedište autoindustrije, za vrijeme zadnje velike krize znatno je osiromašio i opustio. Tome dovoljno u prilog govori kako je 2000. godine brojao oko milijun stanovnika, dok danas taj broj iznosi 670 tisuća. Ipak, Detroit se malo pomalo oporavlja, a program nazvan Challenge Detroit motivirat će svaku radno sposobnu osobu koja doseli u ovaj grad s poklonom od 2500 dolara.

Ponga, Španjolska

Parovi koji se ovdje odluče oženiti i skrasiti od lokalnih će vlasti dobiti 2800 eura koje mogu potrošiti kako god ih volja. U ovom mjestu koje se smjestilo u pokrajini Asturiji danas živi 600 ljudi, od kojih tek 7 radi u građevinskom sektoru a u industriji samo jedan. Nije ni čudo stoga, što plaćaju ljudima da ovdje pronađu dom.



Candela, Italija

Ovaj gradić u Apuliji devedesetih godina brojao je više od 8 tisuća duša, a danas je ta brojka nešto manja od 3 tisuće. Nekad su ovaj gradić zvali „mali Napulj“, a pitoreskne srednjovjekovne ulice bile su prepune raznih prodavača i turista. Tko odluči preseliti ovdje, može zaraditi iznos do 2000 eura.

Niagara Falls, SAD

Idealno mjesto za sve nedavno završene američke studente, jer za studiranje u SAD – u, uglavnom se diže kredit. Ukoliko odlučite živjeti u gradu od 50 tisuća stanovnika barem dvije godine, možete dobiti do 7000 dolara za otplatu svog studentskog kredita. Postoje neki uvjeti, kao primjerice četvrt u kojoj morate živjeti, a program se provodi četiri godine unazad i dosad je privukao 14 ljudi. E da, blizu su vam i slavni slapovi!



Cape Breton, Kanada

Odseliti ovamo, uopće se ne čini lošom idejom. Radi se o otoku u kanadskoj državi Nova Škotska, koji se smjestio u Atlantiku, a otok trenutačno broji 132 tisuće stanovnika. Trenutačno se u Cape Bretonu provodi socijalni eksperiment, pa tako svaki stanovnik prima 1000 dolara mjesečno. Riječ je o garantiranom dohotku koji bi vam trebao olakšati financijsku situaciju, tako da trenutno oni koji žive ovdje, pravi su sretnici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju