Jedan od najdužih i najbržih Zip Linea na svijetu otvara se 22. i 23. travnja 2017. u Hrvatskoj! Zip Line Pazi medo ili Beware of the Bear otvara se u Lici, u sklopu Sportsko rekreacijskog centra Bijeli Vrh u općini Vrhovine. Bijeli Vrh na zapadnoj je granici Plitvičkih jezera, a obuhvaća gotovo 100 hektara površine.



Pazi medo u svojoj prvoj fazi otvoren će biti u dužini od 1700 metara i postizat će brzinu od 110 kilometara na sat, što ga čini jednim od najdužih i najbržih na svijetu. A kada bude u potpunosti gotov, imat će čak 2950 metara, pa pokretači projekta, Udruga Rudopolje moje, tvrde da će odnijeti titulu najvećeg Zip Linea na svijetu! Trenutno prvo mjesto po pitanju veličine i brzine, barem u Europi, zauzima Velocity u Walesu. 



Udruga je do sada već realizirala nekoliko manjih projekata, poput biciklističkih staza, izradili su i Disk golf igralište, stijenu za penjanje, uredili parajedriličarska i zmajarska uzletišta i sletišta. U budućnosti planiraju i nekoliko hostela, skijalište zimi, a biciklističku stazu nizbrdo ljeti, Air Bike dužine 1250 metara i drugo.

Više informacija pročitajte na službenoj ili Facebook stranici. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju