Sastojci:

Palačinke
2 jaja
150 g glatkog brašna Podravka
300 ml mlijeka
prstohvat soli
nekoliko kapljica ruma

Krema
200 g skute
4 žumanjka
4 bjelanjka
1 vanilin šećer Dolcela
2 žlice šećera
korica limuna
mali prstohvat soli

Preljev
40 g listića badema
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice cvjetnog meda Podravka
2 čepa likera od lješnjaka


Priprema:
Izmiješajte jaja, mlijeko, sol, brašno, koricu limuna, malo ruma i mineralnu vodu kako biste dobili rahlu mješavinu. Na dobro zagrijanu tavu ispecite palačinke, a odmah nakon toga pripremite preljev. U drugoj tavi popržite bademe pa ih prebacite na tanjur. Slatko vrhnje, med i liker od lješnjaka zajedno zakuhajte, a kad se sve povezalo - vratite popržene bademe u preljev.

Kremu napravite tako da žumanjak istučete na pari u koju ćete dodati vanilin šećer i malo korice limuna. Miješajte dok ne dobijete kremastu strukturu. U drugoj posudi izmiješajte bjelanjak da dobijete snijeg. U ohlađenu kremu dodajte snijeg od bjelanjaka i na samom kraju ovčju skutu. Lagano izmiješajte, namažite u palačinku i servirajte uz pripremljeni preljev.

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju