Nakon prošlogodišnje izrade najduže štrudle na svijetu, u Jaškovu kraj Ozlja, 4. rujna 2016. nastavlja se priča o karlovačkoj štrudli. ŠtrudlaFest je festival štrudle, slasnih okusa i dobre atmosfere, eno-gastro manifestacija kojoj je cilj brendiranje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalne gastronomije i proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će svoje proizvode prodavati na štandovima u Jaškovu.

> Najveća štrudla iz Jaškova ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

U Jaškovo će se zaputiti i gastro legenda Stevo Karapandža, akademik kulinarstva Branko Ognjenović te Josip Abičić, šef kuhinje najboljeg hrvatskog hotela s 5 zvijezdica, hotela Milenij iz Opatije, koji će odabrati pobjedničku štrudlu na izboru najbolje štrudle.

Zbog velikog zanimanja u rekordnom roku su zatvorene prijave za amatersko natjecanje.

Kipar Nikola Faller izraditi će skulpturu od slame za vrijeme trajanja manifestacije. Manifestacija ima humanitarni karakter te se, na štandu Udruge Jak kao Jakov, prikupljaju sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Kao najava, već je u tijeku Tjedan štrudle u čak 13 restorana Karlovačke županije (Feniks, Panorama, hotel Korana Srakovčić, Kristal, Lovački rog, Hotel Frankopan, hotel Josipdol, Gradina, AT Turist Grabovac, DP, Žganjer, Toplice Lešće, Lovački dom Muljava …), u kojima će gosti cijeli tjedan moći kušati više od 20 različitih okusa štrudle po promotivnim cijenama.

Više o manifestaciji pogledajte na službenim stranicama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju