Prije dvije godine omiljena hrvatska slastica ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je u Jaškovu kraj Ozlja napravljena najduža štrudla na svijetu. Složne ruke ispekle su savijaču od čak 1.479,38 metara. Priča o Guinnessovoj štrudli nastavljena je na prošlogodišnjem festivalu koji je ugostilo više od 3.500 posjetitelja. Izlet u Ozalj i Jaškovo tada je upotpunilo jedinstveno zabavno gastronomsko druženje, koje se kao dan dobre atmosfere te slasnih okusa nastavlja i ove godine.

> Bravo, majstori! Najveća štrudla iz Jaškova ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

Drugi ŠtrudlaFest kreće 3. rujna s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. U središtu pozornosti bit će amatersko i profesionalno natjecanje u pripremi štrudle, kao i radionice za djecu i odrasle. Zainteresirani će moći saznati sve što ih zanima od akademika kulinarstva Branka Ognjenovića te Marija Valentića koji će voditi radionicu pripreme zdrave štrudle, a natjecateljima će suditi i Stevo Karapandža.

 
U ponudi će biti i preko 50 punjenja omiljenog kolača, a svoje će proizvode predstaviti i četrdesetak lokalnih OPG-ova. Posebne atrakcije 2. ŠtrudlaFesta bit će goleme skulpture od slame akademskog kipara Nikole Fallera, vožnja fijakerom, jahanje ponija kao i cjelodnevni nastupi brojnih KUD-ova.

> Mitski Ozalj: Mjesto odakle su Zrinski i Frankopani odlazili u ratove

Novosti su ovogodišnjeg ŠtrudlaFesta radionica prirodne kozmetike te radionica radova u polju. Programi će se odvijati od 10 do 21 sat na dvjema lokacijama u selu Jaškovo: na središnjoj pozornici te u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj). Sve informacije, kao i prijave za profesionalno i amatersko natjecanje u pripremi štrudle, nalaze se na stranicama festivala. Dodatni motiv za vikend-posjet jest utrka Run of Heart koja se održava dan ranije, u subotu 2. rujna s početkom u 9 sati u sklopu JaškoFesta. Radi se o međunarodnom sportskom događaju koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovski krajolik. Sudjelovati mogu baš svi – mali i veliki, od najranije vrtićke dobi, jednako kao i osobe s invaliditetom. Obavezna je samo dobra volja i raspoloženje! Sudjelovanje u utrci najavio je Henry Wanyoike, jedan od najbržih trkača svijeta koji je postavio nekoliko svjetskih rekorda kao slijepa osoba, te dolazak u Jaškovo najboljeg hrvatskog skijaša s invaliditetom Dine Sokolovića.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju