Zagrebačka kulturna scena uskoro će biti bogatija za još jednu originalnu kulturnu poslasticu, glazbeno-scenski projekt 'Zagreb à la carte' redatelja Paola Tišljarića, čija će premijera u nedjelju 20. prosinca u restoranu Frankopan u Zagrebu spojiti kazališnu predstavu i ekskluzivnu večeru 'na istome pladnju'.

Kako se ističe u najavi, riječ je o zanimljivom i još neviđenom autorskom projektu nastalom u produkciji Akademije dramske umjetnosti (ADU) Sveučilišta u Zagrebu i umjetničke organizacije TheArte, čiju produkciju potpisuje Ana Sikavica, kojoj je to ujedno i diplomski ispit na ADU.

'Autorski, glazbeno-scenski projekt 'Zagreb à la carte' vraća se u Zagreb prošlog stoljeća, a cjelovečernji program spaja naizgled nespojivo - večeru i kazališnu predstavu o povijesti Zagreba', stoji u najavi.
Goste će, tako, tijekom večere 'očaravajući' putopisi Antuna Gustava Matoša pozvati da ponovno prošetaju mjestima poput Griča njegovog doba, dok će im pjesme Tina Ujevića probuditi želju da zastanu kraj svakog jablana i vodoskoka i, baš poput njega, dive se njihovoj ljepoti.

'Uz legendarne songove poput 'Tiho plove moje čežnje' Ive Robića i 'Stari kandelaber' Vikija Glovackog može se otvoriti i plesni podij, a na repertoaru su i prekrasne ljubavne priče, ispisane rukopisom Augusta Šenoe i Slave Ištvančić', dodaje se u najavi.

Sve je to 'tek djelić priče koju će ispričati talentirani glumci' Ana Marija Žužul, Ivan Čuić i Tihana Lazović.
Cijena ulaznice od 260 kuna uključuje kazališnu predstavu te gala večeru u četiri slijeda inspiriranu zagrebačkim tradicionalnim specijalitetima, a projekt spajanja vrhunske večere i čarobne priče o Zagrebu i ljepoti zagrebačkog šarma podržala je i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju