Bizarnih vijesti nikad dosta, a ova je zasigurno jedna od njih. Znamo da je opasno kad se u avionski motor zabije jato ptica, ali da vas orao i zec natjeraju na prizemljenje, do danas nismo čuli...

Kako prenosi britanski Telegraph, jedan avion bio je prisiljen sletjeti nakon sudara s orlom, ali i zecom, i to nedugo nakon polijetanja. Let broj VA – 319 kompanije Virgin Australia, poletio je iz Melbournea prema Brisbaneu te se "sudario“ s orlom koji je u kandžama nosio zeca. Pilot je nakon sudara osjetio poteškoće u radu lijevog motora te odlučio sletjeti.Avion sa 174 putnika tako je sletio samo 17 minuta nakon polijetanja, srećom posve bezbrižno. Iako ovo djeluje prilino bizarno, zabilježen je jedan još bizarniji sudar aviona i životinja.

Naime, 1987. godine avion kompanije Alaska Airlines sudario se s – ribom! Situacija je bila identična ovoj na nebu iznad Australije, samo što je orao u kandžama nosio ribu. Ludom srećom, taj je orao nesreću i preživio, za razliku od ovog nesretnika u „Land Down Under“. 

Treba reći kako su u zračnom prometu sudari s pticama (bez zečeva i riba) zapravo uobičajena stvar. Kad u motor ulete manje ptice, realne opasnosti nema, dok kod većih ipak može doći do određenih problema.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju