Kuća za odmor Kaja nalazi se u malenom mjestu Vlaka, uz magistralu, nešto sjevernije od Stinice iz koje vozi trajekt za Rab i Jablanca iz kojeg je nekada vozio trajekt za Rab. Na području Parka prirode Sjeverni Velebit, na pola puta između manjih gradića Senja i Karlobaga, bit će savršeno utočište ljubiteljima planina, mora i mira koji ne vole gužve turističkih središta.

Najljepše od oba svijeta

Uvučena s ceste i zaklonjena od pogleda, kuća za odmor Kaja osvojit će vas i prije nego uđete u nju. Nevjerojatan pogled na Podvelebitski kanal, Učku i, na dohvat ruke, ćelavi Rab, očarat će vas u svako doba dana i jednako kad je nebo plavo, a more bijelo od bure ili u nestvarno ružičasti smiraj dana. Isto kao i pogled na Velebit iza leđa - pod kapom, gologlav ili jednako nestvarno ružičast. 

Kuća Kaja je prije nekoliko godina obnovljena planinska kućica stara 150 godina. Uređena s puno pažnje i autentičnih detalja istovremeno je posveta nekadašnjem životu na Velebitu i savršen udoban bijeg u planinu i odmor od grada i gužve. Potpuni mir ovdje je zajamčen.

Kuća za odmor Kaja - 6 Kuća za odmor Kaja - 6 (Foto: Booking.com)

Najbliža trgovina je u Stinici, turističkome naselju niz Magistralu. Odmah do je Jablanac, šarmantno maleno mjesto koje je prodisalo kada je trajekt, skoro veći od mjesta, prestao tu uplovljavati, ali kao da su ga tada svi nekako, sasvim neopravdano, zaboravili. Iz Jablanca možete doći šetnicom uz more do Zavratnice, jedne od najljepših uvala u Hrvatskoj.

U neposrednoj blizini kuće odvaja se cesta za Štirovaču kojom se dolazi se do Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Mogućnosti za šetnje i planinarenje ovdje su brojne, a za koju se god stazu odlučili, pogled će biti fantastičan.

Noćenje za četiri osobe preko platforme booking.com platit ćete između 160 i 180 eura, ovisno o dijelu sezone. Kuća za odmor Kaja prostire se na dvije etaže i sastoji se od dvije spavaće sobe, dnevnog boravka s kaminom, potpuno opremljene kuhinje i kupaonice. Kuća ima struju i vodu iz obližnjeg bunara, i bez brige - internetsku vezu i klima uređaj.

Najljepša hrvatska uvala koja skriva "blago" na dnu mora Zavratnica - 4 Zavratnica Zavratnica - 2 +0 Zavratnica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju