Jeste li čuli za Hyundai Elevate? Riječ je o ideji južnokorejskog proizvođača automobila za vozila „s nogama“ koji je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu inovacija CES, a koji kombinira robotiku i tehnologiju proizvodnje električnih vozila.

Iako Elevate ima kotače, oni su povezani s vozilom mehaničkim nogama. Na autocesti postiže uobičajene brzine kao i drugi njihovi modeli, no četveronožni automobil po potrebi se može popeti na 1,5 metara visok zid ili prekoračiti udaljenost od 1,5 metara.

Slika nije dostupna Odabrano Dva broda u jednom: Megajahta koju si može priuštiti samo šaka ljudi na svijetu

Hyundai nije ostao samo na ideji. Nedavno je otišao korak dalje te pokrenuo poseban odjel unutar tvrtke – studio New Horizons – za razvijanje tih vozila koja imaju mogućnost kretanja s neviđenom pokretljivošću.

Zbog specijalnog dizajna, odnosno dodataka robotskih nogu ta bi vozila bila savršena za spašavanje jer bi mogla svladati prepreke na cesti i u divljini koje su izvan dosega klasičnih automobila.

Slika nije dostupna Odabrano 2100 kuna na sat: Privatni avion koji će postati dostupan gotovo "svima"

Osim kretanja preko kamenja, odrona i drugih prepreka, Elavate bi se mogao „popeti“ i u gradu preko stepenica te tako pomoći starijim i nemoćnim osobama u kretanju od stana do željene lokacije.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju