• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Odabrano #gdje sjesti

BBQ, pivo i toliko više od toga: Novi restoran u centru Zagreba u kojem se jede rukama, a pije - srcem

Barbeerian je fuzija BBQ street fooda i urbanog pivskog bara i jednako će oduševiti domaće koji žele popiti dobro pivo u gradu i prigristi nešto usput ili izvesti goste i turiste koje će ono sigurno privući na utabanoj ruti oko katedrale i usput odraditi vrlo lijepu promociju lokalne craft beer scene.
Nika Štriga
Nika Štriga 19.11.2024 10:44 komentari
viber Created with Sketch.
Barbeerian BBQ& Pub - 6
Barbeerian BBQ& Pub - 6 (Foto:Barbeerian)

Galerija Barbeerian BBQ& Pub - 2 8 Barbeerian BBQ& Pub - 5 8 Barbeerian BBQ& Pub - 4 8 Barbeerian BBQ& Pub - 3 8

U trendu Planinarsko sklonište Skorpovac - 5 Nakon požara Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu Piletina i krumpir u vrhnju Kremasto Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju Bivša vojna baza Panos na Velebitu - 1 Panos na Velebitu Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?

Gastronomska karta Zagreba od prošlog je vikenda bogatija za Barbeerian BBQ & Pub, novi restoran s impresivnom ponudom craft piva čije se otvorenje s nestrpljenjem iščekivalo. Njegovi su vlasnici u restoranskoj branši možda prvašići, ali ono što donose u ovaj restoran, svakome tko jer nekad nešto čuo o craft pivu, domaćim ljutim umacima ili pravom američkom BBQ-u, sasvim je dovoljno da im se prepusti i zavezanih očiju.

Barbeerian je "fuzija BBQ street fooda i urbanog pivskog bara" i spaja ono što ionako prirodno ide zajedno, ali sa sastojcima iz delikatesnih trgovina, s menijem promišljenim tako da je na njemu baš sve vrhunske kvalitete i vrhunski pripremljeno. Ovdje je hladna komora jednako važna kao i kuhinja, a mjesto će jednako oduševiti domaće koji žele popiti dobro pivo u gradu i prigristi nešto usput ili izvesti goste i turiste koje će ono sigurno privući na utabanoj ruti oko katedrale i usput odraditi vrlo lijepu promociju lokalne craft beer scene.

Spoj koji nam je davno trebao

Barbeerian je partnerski projekt Zvonimira Pelka i Gorana Vrabeca. Zvonimir Pelko strastveni je obožavatelj piva, međunarodni pivski sudac i pivski somellier Doemens Biersommelier te najveći uvoznik i distributer craft piva kod nas. Uglavnom, za svako sjajno pivo koje ste kušali kod nas - kriv je on.

Goran Vrabec s Peklom dijeli potrebu da od onog što voli napravi posao. Proizvođač je nagrađivanih domaćih ljutih umaka koji se kriju iza etikete Volim ljuto, a ljubav prema dobrom pivu i začinima najbolje pokazuje kroz Spicy days, a s BBQ Hot Yardom stekao je ogromno i u nas rijetko iskustvo s BBQ-om.

Treće ime bez kojeg Barbeerian ne bi bio to što jest glavni je chef Filip Žugaj, koji je svoj zanat također izbrusio u BBQ Hot Yardu. Ako ste ikada na festivalu pobožno čekali u redu na njihovu štandu, sve znate.

A kao da to nije dovoljno - i lokacija je savršena. Barbeerian se nalazi u samom centru grada, na adresi Opatovina 35, u istom prostoru u kojem se nalazio Craft Room, jedan od prvih malih zagrebačkih hramova craft piva, pa je Barbeerian tako istovremeno i omaž prošlosti i nastavak ove urbane craft tradicije.

Odmah s ulaza pozornost privlači žarko crveni točionik s 12 pipa i popis točenih piva iznad njega. Izbor je šarolik, od čeških lagera, preko nekoliko belgijskih klasika, što tradicionalnih, što modernih, i kultnih Nijemaca, tu je i jedan cider, a domaće snage u točenom obliku prestavljaju Varioničina Siesta Session IPA, Maskeronov Goblet Demon, Zmajski Pozoj, i Alter Ego skoro pa domaćeg Reseta (bez poruke službenoj Sloveniji).

Posebno mjesto zauzima kućno pivo Barbeerian, collab sa Zmajskom pivovarom. Smišljen je uz naputke iz Barbeerianove, a skuhan sa znanjem majstora-pivara iz zmajske kuhinje. Ovaj izuzetno pitak i "taman" gorak Pale ale ima nešto manje alkohola od poznatog zmajskog Palea, a i nježniji je s cvjetnim i voćnim aromama, zbog čega - i naravno ne slučajno - odlično slijedi meni.

Barbeerian dolazi i u limenci od 0,5 litara, koja se, s još stotinjak etiketa nalazi u impresivnom četverokrilnom hladnjaku koje je pažljivo pivsko oko uočilo još s ceste kroz ostakljeni dio ulaznih vrata Barbeeriana. Popis dostupnih piva će se mijenjati pa ga pratite ovdje, a degustacijske želje možete ostvariti svaki dan od 17 sati do ponoći. Naravno, izbor žestokih pića i vina zadovoljit će i one koji (misle da) ne vole pivo, a od imena iskaču Josić, Matuško. 

Pivo se nalazi i na Barbeerianovu jelovniku - od predjela do deserata. Prilično je jednostavan podijeljen u kategorije: predjela ili "Beer Bites", BBQ i burgeri, a tu su još prilozi, umaci i deserti. Sva se jela autentično pripremaju u smokerima, a ljubitelji dimljenih, sporo pečenih i "vučenih"  zalogaja ne bi smjeli preskočiti rebarca, Spicy Fried Wings ili Pulled Pork. I da, ako ne znate, U Barbeerianu će vas podsjetiti da se BBQ jede rukama, ali ako inzistirate, možete dobiti i pribor. Cijene predjela kreću se od 7 do 10 eura, BBQ-a od 8 do 15 eura, a burgera od 9 do 13 eura.

Nas je oduševilo sve što smo kušali, od krilaca u panko mrvicama i gotovo "bezmesnih" tacosa s kozicama do više nego odličnih smash burgera. Kućni pale ale odlično se nosio sa svime što smo probali, iako smo već puni ideja za sljedeći put (a skoro, nadamo se - i na terasi): na primjer rebarca "na sporo" uz Rauchbier, dimljeni Märzen, koji nam je mahnuo iz hladnjaka, a desert, pivski ili ne, s recimo Pohjalinim porterom zvuči kao izlazak za sebe. 

  Neubau i Spittelberg: Umjetnički raj i povijesni šarm Beča Neubau i Spittelberg u Beču - 16 Neubau i Spittelberg u Beču - 15 Neubau i Spittelberg u Beču - 13 +12 Neubau i Spittelberg u Beču - 12

  • #gdje sjesti
  • #Barbeerian BBQ & Pub
  • #Zagreb
  • #craft pivo
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Fisherija lansirala novi 2go proizvod
Oglas
Fisherija lansirala novi 2go proizvod
Dođi, čeka te misto: Restoran Allora u Splitu zove na brunch, ali i večernju zabavu uz vino ili koktele
Okusi Mediterana
Dođi, čeka te misto: Restoran Allora u Splitu zove na brunch, ali i večernju zabavu uz vino ili koktele
Billionaires' Row u Palm Beachu na Floridi, SAD
Ulica milijardera
Podzemni tunel vodi direktno do privatne plaže: Ovako izgledaju kuće u "ulici" u kojoj žive najbogatiji ljudi na svijetu
Vatreni u Pragu: Nogometna strast i čarolija Zlatnog grada
Neodoljiva prilika
Vatreni u Pragu: Ponuda za "nogometno" putovanje u kombinaciji s čarolijom Zlatnog grada
Jesenski odmor u Njivicama: Doživite magiju otoka Krka bez gužvi
Odlične ponude
Jesenski odmor u Njivicama: Doživite magiju otoka Krka bez gužvi
Jesenske šetnje prirodom: gdje se uputiti u Zagrebu i okolici
U zdravom tijelu...
Jesenske šetnje prirodom: 5 staza u Zagrebu i okolici koje će s lakoćom svladati i veliki i mali
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Tjedni jelovnik
Brzo gotova i puna okusa: 7 neodoljivih jela za ovaj tjedan
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
Pokrovitelj Mastercard
Počinje Passion Week! 16 restorana diljem zemlje ove jeseni nudi promotivne menije, evo kako do njih
10 najskupljih gradova za podstanare u Europi: Niti London, a niti Pariz nije prvi na listi
Gdje su Split i Zagreb?
10 najskupljih stanarina u Europi: Prvi grad na listi nije niti London, a niti Pariz
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Srušio se zrakoplov talijanskih zračnih snaga, poginule obje osobe u avionu
NESTAO S RADARA
Užas u susjedstvu: Srušio se vojni zrakoplov, ima mrtvih
Otkriven uzrok smrti sarajevske influencerice: Preminula dva dana nakon svadbe
Završena obdukcija
Mladenka (26) iz Sarajeva preminula dva dana nakon svadbe: Otkriven uzrok smrti
Nesreća kod Šibenika: Teško ozlijeđen muškarac
Opasno prestrojavanje
Detalji teške nesreće na autocesti: Putnici hitno prevezeni u bolnicu, među njima i djeca
show
Tko je Nikki Lilly?
bolest ju nije ograničila!
Ova djevojka sinonim je za hrabrost i borbu milijunima ljudi diljem svijeta
Kako izgleda supruga Nikole Grmoje?
samozatajna žena
Tko je supruga Nikole Grmoje? Upoznao ju je na faksu, a nosi rijetko ime
Turska pjevačica Güllü tragično je preminula u 52. godini
"Svi znamo da je..."
Poznata pjevačica preminula nakon pada s balkona, tužnu vijest objavila je njezina kći
zdravlje
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Iscjedak kao bjelanjak: Kada se javlja i što znači?
Vezan je za plodnost
Iscjedak kao bjelanjak: Kada se javlja i što znači?
zabava
Što kućne mačke rade kad pobjegnu iz kuće? Jedan vlasnik otkrio i podijelio snimku
Dan u životu
Što kućne mačke rade kad pobjegnu iz kuće? Jedan vlasnik otkrio i podijelio snimku
Spuštali perilicu s drugog kata zgrade, pogledajte kakve im je probleme zadala
Zakoni fizike
Spuštali perilicu s drugog kata zgrade, pogledajte kakve im je probleme zadala
Odgovore na ova pitanje treba znati svaka odrasla osoba!
Pokažite što znate!
Odgovore na ova pitanje treba znati svaka odrasla osoba!
tech
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Nije prvi ni zadnji put
Neobičan ulov: Filipinski ribari "upecali" kineskog uljeza
Očekivanja su bila velika, a stvarnost je drukčija: Šef Forda objasnio što se sprema na tržištu električnih automobila
Jasan se razlog
Očekivanja su bila velika, a stvarnost je drukčija: Šef Forda objasnio što se sprema na tržištu električnih automobila
sport
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
VATRENI U PRIJENOSU
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
Strava pred europsku utakmicu: Huliganski sukob u centru grada, zloglasni huligani poraženi na domaćem terenu
užas!
Strava pred europsku utakmicu: Huliganski sukob u centru grada, zloglasni huligani poraženi na domaćem terenu
Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv Domagoju Bradariću
Poznato ime
Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv: Vraća se bivši hajdukovac nakon četiri godine
tv
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
KUMOVI
Kumovi: Kako je zamazan, ali ona voli prljavo
U dobru i zlu: Pokušao joj je promijeniti mišljenje, ali ona ne želi ništa s njim
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Pokušao joj je promijeniti mišljenje, ali ona ne želi ništa s njim
Skrivena sudbina: Saznao je istinu, hoće li si moći oprostiti?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Saznao je istinu, hoće li si moći oprostiti?
putovanja
Veliki dan: Otvorenje novog planinarskog skloništa Skorpovac na srednjem Velebitu
Nakon požara
Veliki dan: Pogledajte kako izgleda novo planinarsko sklonište Skorpovac na Velebitu
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Kremasto
Piletina i krumpir u vrhnju: Recept koji sasvim običnom jelu daje novu dimenziju
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
Panos na Velebitu
Ruina s pogledom: Može li devastirana vojna baza dobiti novi život?
novac
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Prestigli SpaceX
Zaključili prodaju dionica od 6,6 milijardi dolara i postali najvrjednija privatna kompanija na svijetu
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
Stvara lijepe stvari
Kako je bivša mikrobiologinja izgradila kozmetički brend vrijedan 150 milijuna dolara
lifestyle
Franka Batelić u sivim trapez trapericama
STAJLING ZA LONDON
Franka Batelić: Traperice bolje i od uskih modela u boji koja konkurira plavoj i sivoj
Lejla Filipović izdanje razigrala detaljima ukrašenima životinjskim uzorkom
ELEGANTNO I U TRENDU
Cijela kombinacija je top, ali najviše pažnje privlače tenisice Lejle Filipović
Samantha 17:Legendarni ruž osamdesetih
KULTNI RUŽ
Nosile su ga generacije, a pamtimo ga i danas: Kako je ruž nijanse Samantha 17 ušao u legendu?
sve
Tko je Nikki Lilly?
bolest ju nije ograničila!
Ova djevojka sinonim je za hrabrost i borbu milijunima ljudi diljem svijeta
Kako izgleda supruga Nikole Grmoje?
samozatajna žena
Tko je supruga Nikole Grmoje? Upoznao ju je na faksu, a nosi rijetko ime
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
VATRENI U PRIJENOSU
ČEŠKA - HRVATSKA Evo kad je prijenos ključne utakmice i što nam treba za SP 2026.
Spud Bud Zagreb - 6
Viralni hajp

Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir

U Hrvatsku je punjeni krumpir donio kuhar Hrvoje Drahotusky i nakon uspjeha na štandovima i festivalima, prepoznao da je trenutak i za stalni restoran. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close