Zagreb Burger Festival, koji se ove godine održava na Trgu dr. Franje Tuđmana, u šestom izdanju priprema nove poslastice za gurmane. Ljutomani će doći na svoje s BBQ Hot Yardom. Iza projekta stoji tim koji je pokrenuo VolimLjuto.com i SpicyDays.com, a glavni “krivac” i BBQ chef je Davor Šušković, food bloger i pitmaster sa svojim brendom Davor’s Quadrillage.

Volite li ljuto, na festivalu ćete moći kupiti fine i opake umake, a jedan od njih bit će Burger Fest, specijalno pripremljen za ZBF. Volim Ljuto priprema i natjecanje za najbolju fotku, a okršaj ljutomana, odnosno natjecanje u jedenju chili papričica zakazano je za 11. 9. u 17 sati. U slučaju kiše moći ćete se razljutiti sutradan u isto vrijeme. 

Nakon što smo se upoznali, možemo nešto i pojesti, a vruća ekipa na Tuđmanac donosi svašta-nešto.

Za dobar tretman mesoljubaca u kojem mogu guštati i oni s nižom tolerancijom na ljuto je Treatment u kojem ćete naći junetinu, umak BBQ, Sriracha Mayo umak, rikolu, rajčicu, mozzarellu i prženi luk, sve lijepo upakirano u pecivo brioche.

BBQ Hot Yard BBQ Hot Yard (Foto: PR)

Spicy One Burger by Volim Ljuto prvi put za ZBF priprema vrući burger u kojem će se za slast i ljutinu, osim finog komada junetine, naći i umak, Sriracha Mayo, rikola, cheddar, špek i Jalapeno Acid Slicer papričice. Oni koji su ga probali kažu da nije pretjerano ljut, pa ako volite papričice, navalite.

Za ljubitelje maslaca od kikirikija Hot Yard ima Peanut Butter Jelly Burger u kojem se kikiriki druži s junetinom, džemom od borovnice i prženim lukom. Kao inspiracija za PBJ poslužio je klasični američki doručak.

Zagreb burger festival Aktualno Zagreb Burger Festival: Najsočniji hrvatski street food festival na novoj lokaciji

Zadržimo li se okusa s druge strane bare, naići ćemo i na željno očekivanog pionira zagrebačkog festivala. Smoky Texas umjesto kape i marame nosi 200 g junetine između peciva brioche s umakom BBQ, lukom, cheddarom i špekom, pa poželite li kušati klasik teksaškog roštilja kojem jednostavnost i dim daju slast, pravac – ZBF!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju