U Hrvatskoj jedino pizzerija O'Hara ima sve što je potrebno za pravu napuljsku pizzu -od peći i ostale opreme do certificiranih materijala za izradu kao i znanje za pripremu Vera Pizze Napoletane.

Napuljska pizza koja je i dijelom UNESCO-ove nematerijalne baštine prepoznaje se po napuhanoj kori i leopardskom uzorku. Tijesto se priprema od brašna, vode, soli i kvasca, bez dodavanja ulja, šećera, mlijeka i drugih dodataka koji se znaju naći u popisu sastojaka. Peče se oko minutu na otprilike 500 stupnjeva Celzijevih. Nakon što je stekla vjerne poklonike na zagrebačkoj Malešnici, mirisi O'Hare proširit će se i Rijekom. Otvorenje se očekuje nakon Valentinova na adresi Riva 12A.

Mljac! Mljac! (Foto: Facebook: O\'Hara Rijeka)

O'Hara se već na svojoj Facebook stranici zahvalila na velikom interesu i marljivo odgovara na sve nedoumice riječke publike. Pa tako na pitanje hoće li pizza u Rijeci biti lošija od svoje zagrebačke rođakinje, O'Hara odgovara kako može biti samo bolja, jer svaku iduću pizzeriju obogaćuju novim iskustvima.

> Od danas u Zagrebu! Prva "pohana" pizza punjena umakom bolonjez

Cijene O'Harinih pizza na jelovniku su u rasponu od 45 do 69 kuna. Najpoznatija pizza Margherita stoji 51 kunu, a usporedbe radi, prosječna cijena Margherite u najboljim napolitanskim pizzerijama je 7-10 eura. O'Hara dodaje kako su u Hrvatskoj cijene materijala veće nego u Italiji, kao i PDV u ugostiteljstvu.

"Cijene nismo lupali napamet, već smo ih promišljeno formirali kako bi pizza vama bila cjenovno prihvatljiva, a nama granično osigurala opstanak na tržištu“, kažu majstori napuljske pizze.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju