Prema mnogima ''najlipši grad na svitu" omiljena je europska destinacija za ljetovanje koja predstavlja idealnu kombinaciju bogate kulturne i povijesne baštine, prelijepih prirodnih ljepota, ležerne i opuštene atmosfere i životnog mota njegovih stanovnika joie de vivre.
Turistička ponuda grada u posljednjih nekoliko godina naprosto je procvjetala, zahvaljujući čemu Split proživljava renesansu. Novi, sjajni restorani, barovi, klubovi i hoteli niču na svakom koraku, a posljednji u nizu otvorio je svoja vrata pred nekoliko tjedana. Radi se o nadasve elegantnom i profinjenom hotelu s 4 zvjezdice zanimljivog naziva – Ora.

> Novi splitski klub za "bezobrazno" uživanje u hrani, glazbi i koktelima


Riječ Ora prevedena na talijanski jezik označava vrijeme, stoga se, u tom duhu, zanimljivi satovi različitih stilova provlače kroz cjelokupan prostor, od recepcije preko hodnika do soba. Dizajn interijera nosi potpis renomiranog arhitekta Antuna Šverka iz ateljea Šverko i Šverko, koji je uspješno ostvario zamišljenu viziju vlasnika, stvorivši tako ugodan, topao i jednostavan, a opet iznimno moderan i pročišćen prostor, u kojem će se svaki gost osjećati kao kod kuće.U interijeru prevladavaju geometrijski oblici, eklektičan dizajn, efektni uzorci i upadljive boje, od kojih se najviše ističe interesantna kombinacija žarkožute i smirujuće sive boje. Sofisticiranosti i izuzetnoj skladnosti prostora pridonose opuštajuća rasvjeta, sofisticirani dizajn, prirodni materijali korišteni u uređenju, od kojih se posebice izdvaja visokokvalitetno drvo te izuzetna posvećenost detaljima.

Gostima su na raspolaganju 24 prostrane i luksuzno uređene dvokrevetne sobe, opremljene u skladu s najnovijim suvremenim trendovima i potrebama gostiju. Hotel je zamišljen i kao baza za goste koji poslovno dolaze u Split, stoga je za potrebe poslovnih sastanaka, konferencija, seminara te ostalih sličnih manifestacija osigurana konferencijska dvorana, s kapacitetom do 50 osoba.Od dodatnog sadržaja izdvaja se još fitness-dvorana, gdje u klimatiziranom ambijentu opremljenim suvremenim spravama za tjelovježbu i audiovizualnom opremom gosti mogu provesti svoje slobodno vrijeme.

> 6 splitskih restorana koje vrijedi posjetiti

Luksuznim poslovnim hotelima poput ovog sam grad Split širi svoju turističku ponudu novim konceptom o kojem ćemo zasigurno uskoro sve više slušati. Radi se o tzv. hollyworku, novom zanimljivom spoju rada i odmora, koji cilja na krilaticu "work hard, enjoy hard“ za mlade profesionalce koji istinski uživaju u tome što rade, no uz posao traže i druge užitke.Tijekom predsezone i postsezone hotel Ora tako je savršen izbor za sve one koji poslovno dolaze u Split, dok je tijekom ljetnih mjeseci izvrstan odabir za turističke dolaske, bilo individualne ili pak grupne, s obzirom da je u neposrednoj blizini omiljene plaže Žnjan, prelijepe pripadajuće šetnice, kao i popularnih šoping-centara. Također, smješten je tek 2 kilometra od centra, idealno za sve one koji žele izbjeći gradsku gužvu, a opet biti dovoljno blizu samog centra Splita, kako bi nesmetano uživali u svim njegovim povijesnim i kulturnim znamenitostima. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju