Casa Malca
u meksičkom gradu Tulumu nekadašnji je dom zloglasnog kriminalca Pabla Escobara. Ovo monumentalno zdanje bilo je u njegovu posjedu sve do smrti 1993. godine, a nakon toga bilo je zapušteno, kao i brojna druga imanja koja su bila u vlasništvu tog Kolumbijca.

Prodavač umjetnina Lio Malca kupio je posjed 2012. godine i renovirao ga u luksuzni hotel s pet zvjezdica i 24 sobe koje su ukrašene osebujnim slikama, kipovima i namještajem iz njegove privatne kolekcije.

Malca je u međuvremenu izgradio uz imanje i drvene kućice s novih 18 soba koje imaju spektakularan pogled na more. Umjetnine na zidu se redovito mijenjaju u hotelu Umjetnine na zidu se redovito mijenjaju u hotelu (Foto: Profimedia.hr)
Hotel ima svoju kuhinju koja sprema jela za goste temeljena na lokalno ulovljenim i uzgojenim proizvodima. Tu su dva bara u kojima se mogu popiti klasični kokteli, te zatvoreni bazen.

Povrh svega, hotel je smješten na jednom od najpitoresknijih mjesta na svijetu, a gosti izlaze direktno na pješčanu plažu okruženu palminim stablima koji pružaju hlad od užarenih meksičkih temperatura.

U Casa Malci možete prenoćiti po cijeni od 3200 kuna po osobi, a više informacija možete saznati na službenim internetskim stranicama tog nesvakidašnjeg hotela. Sezonske namirnice kraljice su svih jela u Casi Malca Sezonske namirnice kraljice su svih jela u Casi Malca (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju