Jill Strawable House
nudi nezaboravni i ekološki osviješten odmor u Škotskom visočju. Točnije ova se neobična kuća nalazi se u izoliranom i mirnom mjestu Strontian kod Fort Williama.

Za izolaciju kuće upotrebljeno je 500 bala sijena, a kod gradnje su se koristili i drugi ekološki materijali poput kamena i drva.

"Većina ljudi ne razumije da je slama jedan od najjeftinijih i najodrživijih materijala za izolaciju. Zbog nje se u kući lakše diši. Sklama omogućava vlazi u zraku da izađe van, smanjuje račune za struju te povećava udobnost doma," otkrili su vlasnici Robert i Justine za magazine Country Living.

Udruženje britanskih turističkih agenata (Association of British Travel Agents) vjeruje kako će ekološki osviještena putovanja biti najveći hit u 2018. godini. Slama je korištena kao izolacija za kuću Slama je korištena kao izolacija za kuću (Foto: Profimedia.hr)

Kuća proizvodi svoju energiju uz pomoć dva mikro hidrogeneratora, a gosti se potiču da tijekom boravka recikliraju te paze na okoliš.

Iako je krasi jednostavan dizajn, ova dvokatnica moderno je uređena. Obuhvaća dvije spavaće sobe, kuhinju, blagavaonicu i kupaonicu, te veliku dnevnu sobu sa staklenim zidovima iz koje se pruža prekrasan pogled na Lock Sunart i okolicu.

Dakako, ne treba zaboraviti niti hidromasažni bazen u kojem se možete opustiti uz čašu omiljenog pića.

Kako izgleda odmor u ovoj kući od slame koja se može unajmiti po cijeni od oko 900 kuna za noć, pogledajte u našoj fotogaleriji. Pogled iz hidromasažnog bazena Pogled iz hidromasažnog bazena (Foto: Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju