Par je prvotno planirao provesti samo 18 mjeseci na turneji po afričkim selima u svojem Mercedesu od milja nazvanom Otto, ali godinu i pol nakon polaska odlučili su ne stati dok ne prijeđu 550.000 milja. Bez sponzorstava, bez reklame ili medijske pompe, par je putovao isključivo zbog putovanja, odlučan da vidi onoliko svijeta koliko uspije.

Preko dva desetljeća, Gunther i Christine živjeli su u automobilu dok su se vozili do nevjerojatnih mjesta na šest kontinenata. Otto ih je odveo do izvanrednih mjesta kao što su pješčane dine Sahare, sela u Keniji, drevnih budističkih hramova, ratne zone u Iraku pa i do zabranjenih dijelova Sjeverne Koreje. Noću je par spavao u udobnim ležaljkama, ili u svom pouzdanom vozilu.

Hranu su kuhali na prijenosnom plinskom kuhalu i to samo lokalne namirnice. Prali su se pomoću plastičnih boca, i svoj su luksuz zamijenili – iskustvom. Kao što je Gunther rekao: „Što više putuješ više shvaćaš koliko malo si ustvari vidio i doživio, i to više želiš nastaviti vidjeti i doživljavati.“

Nažalost prije nekoliko godina Christine je preminula, ali Gunther, čuvajući uspomenu na svoju suprugu, i dalje putuje s njenom fotografijom koja mu visi s retrovizora. 76-godišnji Gunther prije nekoliko mjeseci je priznao da više ne može sam i vratio se u rodni Berlin. Otto, njegov vjerni auto, koji se ni u jednom trenutku nije pokvario, biti će izložen u Mercedesovom muzeju u Stuttgartu. Eto, to mi zovemo putovanjem i putnicima. Kapa do poda. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju