Primjerice, ako ste planirali put u Hamburg, predlažemo vam da posjetite "Tvornicu" (Fabric), mjesto koje je s vremenom postalo kulturni centar što na super zanimljiv način prikazuje kako transformirati industrijski prostor u nešto korisno i zanimljivo. U ovom se prostoru danas prikazuju filmovi, održavaju koncerti i organiziraju predavanja.

Ako nakon posjete Tvornici ogladnite, naš prijedlog je da posjetite jedan od restorana koji nudi "Labskaus", tipično jelo koje se priprema većinom u sjevernoj Njemačkoj, a koje se sastoji od luka, govedine, krumpira, jaja i još pokojeg detalja. Tipično mornarsko jelo koje je postalo hit!

Nakon što ste se napapali naš prijedlog je da posjetite Stilwerk. To je lokacija koje nalazi u Große Elbstraße 68, a u kojoj na otvorenome i to potpuno besplatno možete uživati u brojnim umjetničkim djelima (neka možete i kupiti).

Još jedna destinacija koja je prepuna tajnih, nepoznatih atrakcija je Leipzig, koji nas je isto oduševio. Najviše nas se dojmila umjetnička kolekcija u "Old Cotton Millu" koja će vam pobliže približiti povijest Njemačke prije pada Berlinskog zida, kao i umjetničku scenu Leipziga. Zanimljivo, moramo priznati.

Druga najstarija kavana u Europi nalazi se u ulici Kleine Fleischergasse 4, a zove se Coffe Baum. Ova je kavana svoja vrata javnosti otvorila davne 1686. godine, a sastoji se od čak 6 katova. Na prvom katu je restoran, na drugom katu je kavana, dok je na trećem katu muzej posvećen božanskom napitku - kavi.

Ni jedan razgled Leipziga ne može završiti, a da pri tome ne isprobate poznati sladoled koji se prodaje u slastičarnici Eisdiele Pfeifer u ulici Koch Strasse 20. Slastičarnica je poznata po interijer koji je isti od davne 1953. godine i još uvijek ima iste podove, stolice, boje i dizajn.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju