Oni imaju Djeda božićnjaka, njihov ponos je Nokia, zemlja su tisuću jezera, a bome, praše i opasni metal i rock. Oni su naravno Finci, a prema zadnjim informacijama uveli su i prilično neobičan način plaćanja taksija.

Naravno, ovaj taksi ima svoju priču, a ova kaže kako je nastao za potrebe glazbenog festivala u finskom gradu Turku. Naime, Fortum Singalong Shuttle prevozio je putnike od 6. do 8. srpnja, pritom primavši isključivo pjevanje na karaoke kao valutu plaćanja.

Cijelu priču pokrenula je „zelena“ kompanija Fortum, koja kod ljudi želi podići svijest o potrebi za što čišćim svijetom. Kompanija je tako za potrebe festivala pribavila nekoliko električnih vozila marke BMW i pretvorila ih u taksije koji prevoze posjetitelje na festival bez ikakvog zagađivanja okoliša, a jedino što gosti trebaju je – pjevati.

Svaki auto bio je opremljen tabletom, pa su tako putnici mogli izabrati koju pjesmu pjevati, pri čemu bi naravno, dobili stihove. „S ovim projektom pokazali smo ljudima kako je ugodno i lijepo voziti električne aute, jer možete uživati pjevajući bez ikakve buke motora i zagađenja okoliša“ – rekao je Jussi Malkia, brand menadžer tvrtke Fortum.

Kako saznajemo, prijevoz u „pjevajućem“ taksiju bio je prilično popularan sva tri dana, a mi samo možemo pozvati neke od naših organizatora, da se odluče na sličan potez.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju