Oni imaju Djeda božićnjaka, njihov ponos je Nokia, zemlja su tisuću jezera, a bome, praše i opasni metal i rock. Oni su naravno Finci, a prema zadnjim informacijama uveli su i prilično neobičan način plaćanja taksija.

Naravno, ovaj taksi ima svoju priču, a ova kaže kako je nastao za potrebe glazbenog festivala u finskom gradu Turku. Naime, Fortum Singalong Shuttle prevozio je putnike od 6. do 8. srpnja, pritom primavši isključivo pjevanje na karaoke kao valutu plaćanja.

Taxi (Foto: Thinkstock)

Cijelu priču pokrenula je „zelena“ kompanija Fortum, koja kod ljudi želi podići svijest o potrebi za što čišćim svijetom. Kompanija je tako za potrebe festivala pribavila nekoliko električnih vozila marke BMW i pretvorila ih u taksije koji prevoze posjetitelje na festival bez ikakvog zagađivanja okoliša, a jedino što gosti trebaju je – pjevati.

Svaki auto bio je opremljen tabletom, pa su tako putnici mogli izabrati koju pjesmu pjevati, pri čemu bi naravno, dobili stihove. „S ovim projektom pokazali smo ljudima kako je ugodno i lijepo voziti električne aute, jer možete uživati pjevajući bez ikakve buke motora i zagađenja okoliša“ – rekao je Jussi Malkia, brand menadžer tvrtke Fortum.

Kako saznajemo, prijevoz u „pjevajućem“ taksiju bio je prilično popularan sva tri dana, a mi samo možemo pozvati neke od naših organizatora, da se odluče na sličan potez.