Niti jedan jezik ne može se u potpunosti naučiti u tjedan dana, ali se zato mogu svladati osnove s kojima ćete biti u mogućnosti snaći se. Na tržištu se mogu naći specijalizirani rječnici za brzopotezna učenja pojedinog jezika, a uvijek se možete poslužiti Google prevoditeljem, te besplatnim internetskim stranicama i aplikacijama za mobilne telefone.

Korak 1: Odredite prioritete
Najvažnije je odrediti prioritete na putovanju i njima prilagoditi učenje stranog jezika. Posjećujete li povijesni grad prepun značajnih građevina? Ili možda idete roniti na neku egzotičnu destinaciju? Stavite svoje potrebe na papir i naučite napamet imena svih lokacija koja planirate posjetiti na odmoru. Izgovarajte napamet imena mjesta, sve dok ne postane sigurni u svoj izgovor.

Korak 2: Naučite konjugirati osnovne glagole
S obzirom da imate vremenski rok od tjedan dana, poslužite se internetom da biste naučili konjugirati osnovne glagole. Postoje besplatne platforme koje vam daju pregled najvažnijih riječi i glagola u odabranom jeziku, te primjere izgovora.

Korak 3: Naučite osnovne fraze
Kad otputuju u stranu zemlju, neki pojedinci žele prvo naučiti proste riječi. No vi budite drugačiji, i tretirajte domaćine s poštovanjem koji zaslužuju. Gdje god otišli, morat ćete jesti i piti. Upravo zato naučite najosnovnije fraze koje će vam omogućiti da stignete do restorana, naručite hranu na pristojan način, ali se i snađete u prostoru.

U tome naumu pomoći će vam fraze: 'Mogu li naručiti?', 'Za ovdje' i 'Za van', 'Da, hvala', 'Ne hvala', 'Koliko je daleko to mjesto?', 'Lijevo', 'Desno' i 'Ravno' te slično. Također, ne zaboravite naučiti kako se kaže 'Dobro jutro', 'Dobar dan', 'Laku noć', 'Drago mi je što smo se upoznali', 'Ispričajte me', 'Moje ime je...'

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju