Sastojci za brudet od hobotnice: 

2 glavice luka
1 dl maslinovog ulja
2 dl crnog vina
1 kg palente
1 kg hobotnice
1/2 ljute papričice
3 dl ribljeg temeljca

Priprema:

U trendu Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

1. Hobotnicu očistite pa stavite u poklopljenu tavu ili lonac na laganu vatru kako bi pustila svoje sokove.

2. Nakon desetak minuta izvadite je i ostavite na toplom.

3. Pirjajte luk na maslinovom ulju pa dodajte pelate, temeljac i crno vino.

4. Ubacite narezanu hobotnicu i ljutu papričicu pa kuhajte oko 90 minuta.

5. Poslužite s palentom.