Sastojci za brudet od hobotnice: 

2 glavice luka
1 dl maslinovog ulja
2 dl crnog vina
1 kg palente
1 kg hobotnice
1/2 ljute papričice
3 dl ribljeg temeljca

Priprema:

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom Huangjuewan - 2 Najkompliciraniji na svijetu Petlja na pet razina: Suludi nadvožnjak na kojem, ako propustite svoj izlaz, možete ostati i čitav dan

1. Hobotnicu očistite pa stavite u poklopljenu tavu ili lonac na laganu vatru kako bi pustila svoje sokove.

2. Nakon desetak minuta izvadite je i ostavite na toplom.

3. Pirjajte luk na maslinovom ulju pa dodajte pelate, temeljac i crno vino.

4. Ubacite narezanu hobotnicu i ljutu papričicu pa kuhajte oko 90 minuta.

5. Poslužite s palentom.