Na Discovery Channelu 13. listopada kreće njegov novi serijal ED STAFFORD: PUT U NEPOZNATO, u kojem će krenuti u nove pothvate na novim područjima, bez ideje što točno slijedi, sve dok ne počne samo snimanje. Ed je odlučio svako putovanje pretvoriti u doista autentičnu avanturu, njegov pristup je da se baci ravno u akciju - odlaskom na ciljanu lokaciju uz minimalnu pripremu, svega nekoliko sati nakon što je saznao gdje ide.

Ed Stafford neustrašivi je pustolov koji će se oslanjati na svoje iskustvo preživljavanja u divljini i prilagođavati se nepredvidljivim okolnostima kako bi uspio u svojoj misiji. Putujući do ledenih kapa, preko pustinja i planinskih područja, Ed će se boriti s ekstremnim vremenskim uvjetima i neprijateljskim staništima, ali i surađivati s mještanima koji će mu pokušati pomoći svojim poznavanjem terena, smještajem i prijevozom.

Destinacije su: Zapadna Papua, Sibir, Etiopija, Brazil i Zambija. U svakoj epizodi Ed će samostalno dokumentirati svoje putovanje, te će biti u pratnji isključivo redatelja snimanja. On će biti naoružan s osnovnom opremom za preživljavanje, koordinatama i dronom-helikopterom na bežično pokretanje s kamerom, koji će mu omogućiti snimanje iz zraka kako bi dobivene snimke usporedio s onim što on vidi na terenu.

Ed je objasnio: 'Bit ću prisiljen razmišljati u hodu i improvizirati s dobivenom opremom i rutama na uistinu teškom terenu. Upravo me zato ovaj serijal uzbuđuje - to će biti prava pustolovina'.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju