1. El Arco de Cabo San Lucas, Meksiko

Smješten na samom vrhu kalifornijskog poluotoka Baja, ovaj luk je jedan od najvelebnijih na svijetu. Visoke granitne stijene u koje udara Tihi ocean - jednostavno su predivne. Ovo je mjesto koje turisti najčešće posjećuju brodom.

2. Rouche, Libanon
Teško je za povjerovati, no ove litice smještene su u samom središtu glavnog grada Libanona - Bejrutu. Lako su dostupne brodom, a do njih možete čak i zaplivati, jer je more obično veoma mirno. Najljepši pogled se pruža iz malog restorana koji se nalazi uz glavnu cestu, odmah nadomak litica.


3. Katedrala Cove, Novi Zeland
Ova formacija jedna je od najljepših na svijetu. Nalazi se na predivnom Novom Zelandu, a nazvana je katedralom zbog svoje ljepote koja podsjeća na unutrašnjost katedrale. Do nje se može stići pješice, kajakom ili brodom.

4. London Arch, Australija
Kada bi smo morali imenovati jednu od najljepših litica Australske obale, London Arch bi se našao na prvom mjestu. Iako ih je nekada davno bilo puno više, danas je ovo jedina takva formacija.


5. Durdle Door, Velika Britanija
Ove stijene smjestile su se u blizini Lulwortha u Engleskoj. Ovo je područje poznato kao i Jurska obala, jer je ovdje u doba Jure živjelo puno vrsta dinosaura, čiji ostaci su i danas vidljivi na stijenama.

6. Pont d'Arc, Francuska
Ovo područje poznato je po predivnoj prirodnoj formaciji, kao i po tome što se ovdje nalaze neki od najstarijih spiljskih crteža, još iz prapovijesnog doba.


7. La Portada, Čile
Smještena na obali Čilea, La Portada je jedna od 15 zaštićenih formacija ove države. Okružuju je predivne obalne litice i - Tihi ocean.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju