Tema: #kamen

Majka priroda u romantičnom izdanju: Najljepši prirodni lukovi od stijena

17.7.2015
img placeholder

U prilog tome koliko je Zemlja raznolika ide i činjenica kako postoje brojne prirodne formacije koje su se stvarale milijunima godina. Planine, doline, kontinenti, sve je to predivno, no što kada stijena od kamena izgubi svoj prvobitni oblik i postane prirodan most? U nastavku vam donosimo neke od najljepših prirodnih stjenovitih formacija na svijetu.

Ne volite more ni planine? Upoznajte najljepše pustinje svijeta

13.7.2015
img placeholder

I dok na svakom koraku možete pronaći članak o najljepšoj planini, plaži, jezeru ili turističkoj atrakciji rijetko gdje možete pronaći dobar članak o najljepšim pustinjama na svijetu. I naravno sad vam korz glavu prolazi pa što ima lijepoga u pustinjama? E pa svaka pustinja skriva ono nešto tajnovito i privlačno što ju čini neopisivo lijepom!

Najkreativnije moderne skulpture svijeta

24.11.2014
img placeholder

Za sve one koje ne znaju, skulptura je sinonim za pojedinačno kiparsko djelo - trodimenzionalna forma kreirana u cilju umjetničkog izraza. Često umjetnički izrazi završe ne baš prihvaćeno, a ponekad nas autori izbace iz cipela. Ovo su neki najluđi primjeri, pa proputujte veselo svijetom, makar tek s ovom našom galerijom...

Bosanske piramide Sunca oduševile ruske i američke znanstvenike

10.10.2014
img placeholder

"Bosanske piramide su najveće arheološko otkriće na svijetu u ovom trenutku!", napisao je u svom izvještaju Dr. Paul LaViolette, američki interdisciplinarni znanstvenik, autor niza knjiga i originalnih naučnih članaka u oblasti fizike, astronomije, teorije sistema, klimatologije i drevnih tehnologija, nakon sedmodnevne posjete Visokom.

Koja sve čuda skrivaju piramide?

23.9.2014
img placeholder

Velika piramida je vjerojatno najfascinantnija građevina ikada sagrađena na kugli zemaljskoj. No, zbog čega su općenito piramide toliko fascinantne? Slijedi nekoliko činjenica zbog kojih ćete se stvarno zamisliti i zapitati tko ih je ustvari sagradio i zbog čega. Stvarno su čudesne...

Monkodonja - prekrasna istarska gradina!

15.9.2014
img placeholder

Gradina je riječ koja označuje prapovjesno naselje na uzvisini i okruženo bedemom (u blizini izvora, tokova, važnih cesta, kamenoloma i ostalih resursa) ili srednjevjekovni burg. U ovom slučaju zanimaju nas one prapovjesne koje su se krenule graditi za vrijeme brončanog doba. Danas govorimo o istarskoj gradini Monkodonja!

Šest prelijepih, i nevjerojatno bizarnih mostova svijeta

20.4.2014
img placeholder

U svojoj osnovnoj funkciji mostovi služe kako bismo stigli od točke A do točke B. No, ponekad sama struktura mosta transformira okoliš u kojem se nalazi te predstavlja pravo umjetničko djelo. Za vas smo spakirali kofere i pročačkali svijetom u potrazi za najljepšim mostovima. Uživajte!

Trenutno neobjašnjivo - u Sibiru pronađen 3000 tona težak megalitski blok!

16.4.2014
img placeholder

Duboko u srcu Sibira znanstvenici su pronašli mjesto koje su trenutno urezali u mapu nevjerojatnih otkrića. Ogromni, rukom rezani kameni blokovi otkriveni na lokaciji koja se zove Gornaya Shoria, jedinstveni su u svijetu jer su duplo veći i teži nego ijedni u povijesti čovječanstva!