Mykonos
Teško je riječima uopće opisati ovaj prekrasni grčki otok, a još je teže napraviti popis svih bogataša koji su ovdje proveli godišnji odmor. Najvažnije mjesto na otoku zove se Chora i pored njega prolaze svi ribarski brodovi koji dolaze na ovaj otok. Mykonos je poznat i po izvanrednom noćnom životu, tako da se diči nadimkom „Ibiza Grčke“. Također, popularno je i gay friendly odredište.

Tahiti
Ovo čudo se nalazi u Francuskoj Polineziji, a uz predivne plaže možete se okušati i u planinarenju, s obzirom da je najviši vrh otoka visok 2241 metar. Razno voće, kokos i rum na dohvat ruke su vam na cijelom otoku. Tahiti je inače francuski prekomorski teritorij, a osim uživanju u suncu, moru, planinarenju i ronjenju, možda nađete inspiraciju, kao primjerice poznati slikar Paul Gauguin, koji je tamo i živio.

Sejšeli
Jedno od najluksuznijih svjetskih otočja svoje je mjesto pronašlo u Indijskom oceanu. Prije svega, ovo je turistička zemlja, jer turizam zapošljava 30% stanovništva i čini 70% dohotka zemlje. Najveći otok na Sejšelima jest Mahe, koje je poznato i po legendi o zakopanom blagu. Ako vam se da, napravite duge šetnje i potražite blago, a ako ne, uživajte u ljepoti i bijelom pijesku Sejšela.

Capri
Ovaj talijanski otok nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaljeva. Do njega se dolazi isključivo brodom, a ljepotu Caprija čine misteriozne špilje i predivne plaže. Od 50–ih godina 20. stoljeća Capri je postao popularno odredište međunarodnog jet–seta, što je ostao i dan danas. Na otoku ćete naći i originalnu, seosku arhitekturu, ali i mnoštvo skupih restorana i luksuznih butika.

Nantucket
Evo nas i u Atlantiku. Nantucket se nalazi 50 kilometara od obale SAD–a. Ima 10 tisuća stanovnika, ali preko ljeta se taj broj poveća pet puta. Cijeli otok pokriva povijesni okrug Nantucket koji je ujedno i nacionala povijesna znamenitost. Do otoka je moguće doći i avionom, s obzirom da na njemu postoji zračna luka. Ipak, najviše slijeću privatni avioni, s obzirom da mnogi bogati ljudi na ovom otoku imaju izgrađene vile.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju