Putovali biste nekamo s ekipom, a ne znate kamo? U potrazi ste za jeftinim kartama, ali čak i kad ih nađete, niste sigurni hoće li se odredište svidjeti svima? U svakom slučaju, ako nađete karte za neki od ovih gradova, kupite ih bez razmišljanja, jer u njima ćete se u najmanju ruku provesti – sjajno.

Marakeš

Marokanski grad prepun je povijesti, ali koliko kod u njemu mogli razgledavati, morate biti spremni i na kaos koji donosi, s tim da ni alkohol baš nije dostupan na svakom koraku, pa vaše društvo mora znati da neće moći uživati u dobroj čašici na glavnom gradskom trgu.

No, s druge strane, Marakeš je i čudo, cjenkanje je moguće doslovno za sve što vidite, a zapamtite, da svaku stvar možete sniziti barem za duplo. Prema nedavno provedenom istraživanju, obrok ovdje možete pojesti za 20 kuna, a lokalni transport stajat će vas tek nešto manje od 3 kune. Jasno, ni to nije pravilo jer ako se dobro cjenkate, cijena će i tu biti niža...

Marakeš - 1 Marakeš - 1 (Foto: Unsplash)

Istanbul

Grad koji se može pohvaliti time da posjetom njemu vidite zapravo dva kontinenta, magično je mjesto na kojem se susreću zapad i istok. Brojne znamenitosti čekaju na vas, a zaljubljenici u gastronomiju uživat će u 1001 okusu.

Cjenkanje je prisutno i ovdje, vrhunskih restorana još uvijek ima koliko vas volja, hoteli su povoljni, pa stvarno ne vidimo niti jedan razlog da se ne zaletite do Istanbula. Prosječno jelo platit ćete tek oko 30 kuna, a vodu u marketu tek oko dvije.

Atena

Glavni grad Grčke zasigurno neće ostaviti ravnodušnima sve zaljubljenike u arheologiju. Grad je živ, sve je prepuno turista, s ulica dopiru mirisi raznih kuhinja. Zapravo, ne postoji niti jedan razlog da se ne zaputite u Atenu. Ipak, za razliku od dva prethodna grada, ona nije toliko jeftina, pa ćete za prosječni obrok izdvojiti barem 80 kuna, a nećete proći "džabe" ni za posjet Akropoli.

Atena - 3 Atena - 3 (Foto: Guliver / Thinkstock)

Los Angeles

Vrijeme je za prelazak na novi kontinent – Sjevernu Ameriku. Točnije, lokacija je Kalifornija, a grad Los Angeles. Ovdje ćete naći sve što vam srce poželi jer, uostalom, tu se nalazi i Hollywood. Umjetnička je scena jaka, gastronomska za njom ne zaostaje nimalo, a prosječni obrok platit ćete 110 kuna. Također, grad je izvrsno povezan, a gradski prijevoz cjenovno prihvatljiv.

Toronto

Ostanimo na istom kontinentu, ali krenimo na sjever i zavirimo što nudi Kanada, točnije – Toronto. Grad je ovo koji živi non-stop, barova i klubova ima na bacanje, a tu su i raznorazni festivali koji će usrećiti i najzahtjevnije. Cijenu obroka platiti ćete oko 100 kuna, a ulaz u jednu od top atrakcija, Ripleyjev akvarij, od 200 kuna nadalje. Sve u svemu, ako imate nekog svog tko se preselio, zaletite se do Kanade, a i ako nemate, ne bi bilo loše da vam Toronto bude prvi izbor za daleko putovanje.

Pomeri - 3 Hrana i piće Mjesto u zagrebačkom centru gdje se jedu drukčiji gableci po razumnim cijenama

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju