Jedan od najskupljih faktora kod planiranja putovanje jest cijena avionskih karata. Pritom treba znati da je ona uvjetovana različitim faktorima – od cijene goriva do potražnje putnika za određenom destinacijom. No cijene avionskih karata razlikuju se ovisno o tome u kojem je dijelu godine ili čak tjedna kupujete.

Statistike pokazuju da su cijene karata najskuplje u lipnju i prosincu zbog godišnjih odmora i božićno-novogodišnjih blagdana, dok je najpovoljniji dan za početak putovanja utorak jer su tada karte jeftinije u odnosu na ostatak tjedna.

Zrakoplovne kompanije u prodaju će staviti karte šest do 11 mjeseci prije samog puta. No u tom periodu uglavnom ćete trebati platiti punu cijenu leta, što nije i najisplativije rješenje. Znatno jeftinije karte pronaći ćete u periodu od 22 do 121 dana prije putovanja. Velike je mogućnost da ćete upravo u tom periodu naići na izvrsnu akciju zrakoplovne kompanije. Pariz - 2 Putovanja Prilika o kojoj biste trebali razmisliti: Odletite iz Splita do Pariza i natrag za samo 550 kuna Maroko Putovanja Jeftinije nego po Hrvatskoj! Do Maroka i nazad za 300 kuna

Last minute podrazumijeva, u avionskom žargonu, period kraći od tri tjedna prije putovanja. Stručnjaci ne preporučuju da čekate manje od 21 dan prije odlaska na putovanja da biste kupili aviokartu jer cijene neće biti baš povoljne.

Ako baš morate kupiti kartu “u zadnji čas”, poslužite se internetskim stranicama poput CheapQaira, Expedije, Kayaka ili Travelocityja, koje vam pronalaze najjeftinije letove s obzirom na vrijeme i destinaciju putovanja.

U konačnici, ne zaboravite provjeriti ni direktne internetske stranice aviokompanija koje nude letove iz vašeg grada jer bi vas i one mogle iznenaditi pokojom lijepom akcijom.

Raj na zemlji: Europski otoci koji primaju samo 2200 posjetitelja dnevno Cies Cies Cies +0 Cies

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju