Ona u koju Hrvati idu već više od 50 godina. Jasno, riječ je o Njemačkoj, pa ako želite početi raditi u inozemstvu, najbolja zemlja za ganjanje karijere jest ona u koju su se tijekom povijesti uselili "milijuni" Hrvata!

Kako prenosi Lonely Planet, prema novom istraživanju koje je objavila internacionalna banka HSBC, na vrhu liste zemalja u kojoj ćete imati najveće šanse za dobar posao i postizanje karijere našla se, nama uvijek draga – Njemačka. Istraživanje je provedeno na 22 tisuće stranih radnika u raznim zemljama, a kao razlog preseljenja najviše njih navelo je mogućnost ostvarenja karijere.

Inače, ovo je prvi put da je Njemačka pobijedila zemlje kao što su Švicarska i Švedska, a čak je 70 posto stranih radnika izjavilo da im se život znatno popravio otkad žive i rade u inozemstvu. Također, u Njemačkoj neke tvrtke čak i brane zaposlenicima da vikendom čitaju mailove, ali ista se zemlja također može pohvaliti s drugom najvećom kulturom rada na svijetu, odmah nakon Švedske.

S druge strane, ako ste u potrazi za zaradom, valja vam razmisliti o preseljenju u Bahrein. 77 posto ispitanika kaže da  im je tamo perspektiva i visina zarade mnogo bolja nego kod kuće. Dobro stoji i Velika Britanija, kod koje ispitanici posebno hvale napredak u karijeri, ali i učenje novih vještina, tako da, ako tko planira tamo, nemojte da vas Brexit omete.

Najljepši na svijetu: Stadion u europskom selu koji treba vidjeti barem jednom u životu Lofoti Lofoti - 8 Lofoti - 7 +5 Lofoti - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju