Izletište Ključić brdo
Smješteno nešto više od pola sata od Zagreba, izletište Ključić brdo pravo je mjesto za sve one koji se žele odmaknuti od stresa i svakodnevice. Topao ambijent i ugodna domaća atmosfera, natjerat će vam osmjeh na lice i pokazati koliko je zapravo važno ponekad uzeti pauzu, isključiti se i jednostavno uživati u ljepoti prirode.

Paladin set za ribolov, 299 kn - Lidl Paladin set za ribolov, 299 kn - Lidl (Foto: Lidl)

Za one koji traže upravo to, nedaleko od izletišta nalaze se ribnjaci na kojima se može pecati - kao stvoreni za sve ljubitelje ribolova. Sve što vam treba jest set za ribolov, rola za ribolov, udica i mamac. Ako vas ova ideja privlači, a nemate potrebnu opremu, sve za ribolov možete naći u ovotjednoj Lidlovoj ponudi.

Osim ribolova, ovo izletište obiluje sadržajem za zabavu i rekreaciju, zbog čega bi se vikend zapravo mogao pretvoriti u aktivni odmor. Paintball, dječje igralište i zološki s divljim životinjama samo su neke od aktivnosti u kojima možete uživati, a predahnuti kasnije možete uz pokoji zalogaj iz domaće kuhinje.

Vuglec Breg
Kada netko kaže Zagorje, prvo što nam pada na pamet jesu zeleni, romantični brežuljci i tradicionalne zagorske hiže. Jedan takav idiličan prizor smjestio se u samom srcu Hrvatskog zagorja, a riječ je o Vuglec Bregu. Ovo obnovljeno turističko seoce nastalo je na temeljima starog zagorskog zaselka Vugleci, a udaljeno je svega četrdesetak kilometara od Zagreba.

  Izletište Vuglec Breg Izletište Vuglec Breg (Foto: Vuglec Breg)

Selo se nalazi na brežuljku s kojeg se prostire pogled koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Ovo je imanje posebno po autohtonim zagorskim hižama obnovljenima u tradicionalnom duhu u kojima možete prenoćiti. U sklopu imanja nalazi se vinarija u kojoj možete isprobati razne sorte vina, štala za konje, dječje igralište, dva teniska terena, ali i malo jezerce. Imanje obiluje raznoraznim sadržajima, idealno je za sve one koji se žele malo udaljiti od užurbanog gradskog života te opustiti uz laganu šetnjicu vinogradom i svjež zrak.

Divlje vode
Svatko tko voli preko vikenda otići malo izvan grada zasigurno je čuo za izletište Divlje vode. Ovaj biopark sastavni je dio parka prirode Žumberak, a smjestio se u dolini potoka Bregane. Potok protječe kroz park i pridaje mu posebnu draž koja cijelu sliku čini šarmantnom. Park drukčijim čini zološki vrt u kojem se nalaze raznorazne životinje koje ćemo rijetko ili vrlo rijetko vidjeti uživo – od vijetnamskih svinja i paunova do ljama. Zato je ovo mjesto kao stvoreno za obiteljska druženja zbog svog raznovrsnog sadržaja. Zato je ovo mjesto kao stvoreno za obiteljska druženja zbog svog raznovrsnog sadržaja.

Izletište Ključić brdo Izletište Ključić brdo (Foto: Ključić brdo)

Svi znaju da je pecanje prava terapija za dušu i tijelo. Pogled na netaknutu prirodu dok vas obasjava sunce, a vi zamahujete udicu, zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito. No to je upravo ono što vas očekuje. U parku se nalazi jezero na kojem možete pecati, a za sve ribiče veterane, u Lidlovoj ponudi možete pronaći Paladin set i aluminijski teleskopski držač štapova kako biste mogli odložiti svoje štapove i malo se odmoriti. Nakon što ste proveli dan u pecanju, uputite se u restoran u kojem možete uživati u domaćim delicijima i ribljim specijalitetima.
 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju