U organizaciji Planinarsko-ekološke udruge "Gata“ u subotu 13.05.2017. održava se treking utrka 11.Mosor Grebbening. Kao što i sam naziv govori trka se gotovo u cijelosti održava grebenom i padinama Mosora.

S obzirom da je simbol natjecanja tovar ( magarac) i natjecateljske kategorije nose nazive po toj životinji: Sivonja, Tovar i Pule. Središnje zbivanja i cilj svih utrka je u Gatima središtu drevne Poljičke kneževine.



Natjecatelji su podijeljeni u tri kategorije: Ultra – Sivonja ( dužine 36 kilometar , koja po običaju starta u 8:30 sati s tvrđave u Klisu ,a cilj je u Gatima; Light - Tovar ( dužine 16 kilometara) te rekreativna Jogging - Pule ( 11 kilometara ) startaju u 10:30 sati iz Gata. Napominjemo kako je Pule (jogging kategorija ) namijenjena izletnicima rekreativcima koji slobodno vrijeme žele provesti u prirodi i čistom zraku.

Prijave za utrku: isključivo putem on-line prijavnice na web stranici stotinka.hr. Krajnji datum za online prijave:subota, 06.05.2017. do 23:59 sati. Nakon tog datuma moguće su prijave na kontakt mail ili mob. organizatora, ali ne garantiramo da ćete dobiti službenu majicu utrke pa vas zato molimo da se prijavite na vrijeme. Startnina: Sivonja kategorija: 150 kn, Tovar kategorija:100 kn po osobi, Pule kategorija:100 kn po osobi (mlađi od 16 godina – 50kn).



Od prošle godine uvedena je i dječja utrka u dužini 800 metara koja se održava po predivnoj šumskoj stazi u Gatima. Prijave za dječju utrku na kontakt organizatora 095/5994518-Marina i 091/3930039-Zoran ili na grebbening@gmail.com.

Natjecateljima je osiguran ručak, uz koji se dobije i nekoliko feta - tradicionalnog zaštićenog jela - Soparnika. Ovogodišnji 11.Mosor Grebbening je peta od devet utrka od ove godine pokrenute Dalmatinske Trail Lige
Detaljnije informacije možete pronaći na linku: gata.hr
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju