Hrskavi kolutići luka s Guinnessom i pancetom
Sastojci:
2 velika luka
1 l biljnog ulja
Boca Guinnessa (0,35 L)
2 šalice brašna
500 g narezane pancete ili slanine
Priprema:
1. Izrežite luk poprečno na debele kriške, oljuštite ga i odvojite na kolutiće.
2. Ulje zagrijte na 180 stupnjeva, najbolje u fritezi, a ako je nemate, onda u nekom loncu s termometrom.
3. Pomiješajte pivo s jednom šalicom brašna. Ostatak brašna stavite sa strane.
4. Umočite kolutiće luka u brašno te otresite višak. Takve ih zatim umočite u smjesu piva i brašna. Omotajte slaninu oko svakog kolutića te ponovo umočite u smjesu.
5. Pržite kolutiće (nekoliko istodobno) 3 – 5 minuta dok ne poprime smeđe – zlatnu boju. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak ulja.
6. Servirajte toplo uz umak po želji.