Hrskavi kolutići luka s Guinnessom i pancetom

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Sastojci:

2 velika luka
1 l biljnog ulja
Boca Guinnessa (0,35 L)
2 šalice brašna
500 g narezane pancete ili slanine

Priprema:

1. Izrežite luk poprečno na debele kriške, oljuštite ga i odvojite na kolutiće.

2. Ulje zagrijte na 180 stupnjeva, najbolje u fritezi, a ako je nemate, onda u nekom loncu s termometrom.

3. Pomiješajte pivo s jednom šalicom brašna. Ostatak brašna stavite sa strane.

4. Umočite kolutiće luka u brašno te otresite višak. Takve ih zatim umočite u smjesu piva i brašna. Omotajte slaninu oko svakog kolutića te ponovo umočite u smjesu.

5. Pržite kolutiće (nekoliko istodobno) 3 – 5 minuta dok ne poprime smeđe – zlatnu boju. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak ulja.

6. Servirajte toplo uz umak po želji.