Hrskavi kolutići luka s Guinnessom i pancetom

Sastojci:

2 velika luka
1 l biljnog ulja
Boca Guinnessa (0,35 L)
2 šalice brašna
500 g narezane pancete ili slanine

Priprema:

1. Izrežite luk poprečno na debele kriške, oljuštite ga i odvojite na kolutiće.

2. Ulje zagrijte na 180 stupnjeva, najbolje u fritezi, a ako je nemate, onda u nekom loncu s termometrom.

3. Pomiješajte pivo s jednom šalicom brašna. Ostatak brašna stavite sa strane.

4. Umočite kolutiće luka u brašno te otresite višak. Takve ih zatim umočite u smjesu piva i brašna. Omotajte slaninu oko svakog kolutića te ponovo umočite u smjesu.

5. Pržite kolutiće (nekoliko istodobno) 3 – 5 minuta dok ne poprime smeđe – zlatnu boju. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak ulja.

6. Servirajte toplo uz umak po želji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju