Tjestenina s kobasicama

U trendu Kućica Noni za robinzonski odmor na Krku, Airbnb - 3 Usred šume 15 minuta hoda do prve plaže: Ova kućica na Krku prava je oaza mira Vranjic nazivaju Malom Venecijom Podijelilo mišljenja Znate li gdje se nalazi hrvatska "Mala Venecija"? Pitanje koje je izazvalo pobunu u komentarima na našem portalu Alžir - 3 Bagatela! Ručak 3 eura, kava 30 centi: Mediteranska zemlja iznimne ljepote koja turistima prolazi ispod radara

Sastojci:

180 g dimljene kobasice
0,5 šalica svježeg crvenog luka
1 žličica mljevenog češnjaka
1 šalica nasjeckanih gljiva
Špageti ili tjestenina po izboru
1 šalica pilećeg temeljca
4 crvenih paprika
1 šalica špinata
1 šalica naribanog sira (gauda)
Pola šalice parmezana

Priprema:

1. Narežite kobasice na komadiće, i dodajte u veliku tavu skupa sa češnjakom, crvenim lukom i gljivama.

2. Zagrijavajte na srednjoj vatri sve dok luk ne omekša. Dodajte tjesteninu, temeljac, špinat te crvenu papriku i sve to miješajte dok se ne prožme.

3. Pokrijte 8 – 10 minuta dok tjestenina ne bude al dente. Otkrijte, promiješajte, dodajte sireve, miješajte i kuhajte dok tekstura ne bude točno onakva kakvu preferirate.

4. Poslužite.

Dobar tek!