Tjestenina s kestenima i gljivama odličan je izbor za ručak ili večeru "na brzaka". Priprema ne može biti jednostavnija, a da napravite ovaj fini kremasti umak s okusom jeseni trebat će vam točno onoliko vremena koliko i tjestenini treba da se skuha - čas posla.

Umak možete poslužiti s tjesteninom po vašem ukusu, ali za ovakve umake idealne su tagliatelle. Količina sastojaka navedenih u receptu dovoljna je za četiri porcije. Ukupno vrijeme pripreme tjestenine s kestenima i gljivama je 20 minuta.

Sastojci za tjesteninu s kestenima i gljivama:

  • 500 g tjestenine
  • 300 g oguljenih kestena
  • 400 g šampinjona
  • 2 luka
  • 4 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 8 žlica maslinovog ulja
  • 500 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • sok od 1 limua
  • sol
  • papar

Priprema tjestenine s kestenima i gljivama:

  1. Nasjeckajte mladi luk, luk i češnjak. Gljivama uklonite stapke i narežite ih na ploške. Usitnite oguljene kestene.
  2. Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
  3. U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak, a kada luk postane staklast i gljive. Pirjajte otprilike 5 minuta. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte nasjeckane kestene i pirjajte još 3 min.
  4. Ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte 4 do 5 minuta. Dodajte limunov sok i sitno ribani parmezan i dobro promiješajte.
  5. Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu. Dobro promiješajte i poslužite toplo.

Kad nemate puno toga u hladnjaku: 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna Piletina piccata Kolač od jogurta Varivo od slanutka Dobara +1 Složenac od tune, tjestenine i sira
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju