Tjestenina s kestenima i gljivama odličan je izbor za ručak ili večeru "na brzaka". Priprema ne može biti jednostavnija, a da napravite ovaj fini kremasti umak s okusom jeseni trebat će vam točno onoliko vremena koliko i tjestenini treba da se skuha - čas posla.
Umak možete poslužiti s tjesteninom po vašem ukusu, ali za ovakve umake idealne su tagliatelle. Količina sastojaka navedenih u receptu dovoljna je za četiri porcije. Ukupno vrijeme pripreme tjestenine s kestenima i gljivama je 20 minuta.
Sastojci za tjesteninu s kestenima i gljivama:
- 500 g tjestenine
- 300 g oguljenih kestena
- 400 g šampinjona
- 2 luka
- 4 mlada luka
- 2 češnja češnjaka
- 8 žlica maslinovog ulja
- 500 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g parmezana
- sok od 1 limua
- sol
- papar
Priprema tjestenine s kestenima i gljivama:
- Nasjeckajte mladi luk, luk i češnjak. Gljivama uklonite stapke i narežite ih na ploške. Usitnite oguljene kestene.
- Kuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
- U tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte luk i češnjak, a kada luk postane staklast i gljive. Pirjajte otprilike 5 minuta. Posolite i popaprite po ukusu pa dodajte nasjeckane kestene i pirjajte još 3 min.
- Ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte 4 do 5 minuta. Dodajte limunov sok i sitno ribani parmezan i dobro promiješajte.
- Ocijedite tjesteninu i prebacite je u tavu. Dobro promiješajte i poslužite toplo.
Kad nemate puno toga u hladnjaku: 7 finih jela za svaki dan ovoga tjedna
+1