Svi bi rado vidjeli SAD, ali nas često u tom naumu sprječavaju skupe avionske karte za koje je potrebno izdvojiti nekoliko stotina eura. No, kako su low – cost kompanije davno prekrile europske nebo, čini se da su spremne za novi iskorak i let preko atlantika!

Mogućnost leta do Amerika za male novce, nikad nije bila bliža. Norwegian, low – cost aviokompanija najavila je da će u svoju ponudu uvrstiti prekooceanske letove po cijeni od 50 funti, čim nabave novu avionsku flotu koje je u međuvremenu naručena.

Aviokompanija i sad nudi neke od najjeftinijih letova preko Atlantika, pa ste tako za 149 funti posljednjih godina mogli odletjeti do New Yorka ili Los Angelesa.

Od 2017. godine cijene će biti triput jeftinije, čim norveški avioprijevoznik dobije 100 novih Beoinga 737 MAX. 'Mogu obećati da ćete vidjeti letove s Boeingom 737 iduće godine, a cijena će biti 50 funti' – nedavno je izjavio Thomas Ramdahl iz Norwegiana.

Prvi letovi se očekuju u ožujku iduće godine, a više o točim datumima i početku letenja znat će se u studenom i prosincu. Naravno, unatoč dužini leta i ovdje će vrijediti low – cost pravila, a to su ona da se svaki obrok na letu plaća, kao i ono važnije, potrebno plaćanje prtljage koja nije ručna, a bez koje ćete teško ići u Ameriku.

No, čak i uz doplatu, karte će se i dalje isplatiti, tako da ovu novost pozdravljamo i jedva čekamo bukirati let za Veliku Jabuku!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju