• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Recepti

Recepti dana: Kuharski dvoboj sportaša - Mario Valentić vs. Zlatko Horvat

Mario Valentić, kondicijski trener i promotor zdravog životnog stila te Zlatko Horvat, hrvatski rukometni reprezentativac hrabro su se suočili na današnjem „Manje je više“ PIK Kulinarskom dvoboju, gdje su pod budnim okom majstora kuhara Branka Ognjenovića i nutricionistica Karmen Matković Melki i Sanje Ćosić iz Definicije hrane, prihvatili izazov pripreme delicija od mesnih prerađevina!

Punkufer avatar placeholder
pun kufer 30.04.2015 06:25 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Sanski Most Impresivna okolica Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka Turkana - 3 Turkana Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi Zapečena tjestenina s kobasicama Tjedni jelovnik 7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće


Više sastojaka u mesnim prerađevinama ne znači nužno i bolju kvalitetu – naglašeno je prilikom predstavljanja nove kampanje PIK Vrbovca pod nazivom „Manje je više“. Dodatan naglasak važnosti pravilne prehrane ostvaren je i zanimljivim kulinarskim dvobojem između kondicijskog trenera i promotora zdravog životnog stila Marija Valentića i rukometnog reprezentativca Zlatka Horvata.


Kao pobornici pravilne prehrane, svoje su snage odlučili odmjeriti na kulinarskom bojnom polju, dok se za regularnost dvoboja pobrinuo stručni žiri kojeg su činili majstor kuhar Branko Ognjenović i nutricionistice Karmen Matković Melki i Sanja Ćosić iz Definicije hrane.


Nakon što je uspješno pripremio zadani recept, Zlatko Horvat nije krio oduševljenje organiziranim dvobojem te je naglasio kako mu je izuzetno važna svakodnevna prehrana koja je ključ pravilnog rada mišića te koja osigurava unos kvalitetnih mesnih proizvoda. S njim se složio i Mario Valentić koji svojim polaznicima uvijek preporučuje mesne prerađevine bez suvišnih dodataka.

Direktorica marketinga PIK Vrbovca Tihana Vujčić otkrila je kako je kvaliteta mesnih prerađevina PIK-a rezultat stalnih ulaganja, inovativnosti i kontinuiranog praćenje svjetskih trendova. Mesne prerađevine pod brandom PIK stoga ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju te nude 100 posto zadovoljstva i vrhunsku kvalitetu.

Ovdje su recepti obojice kuhara, pa - uživajte!


ŠPINATNO MESNI PITAROVIĆ by Mario Valentić

Za 4 osobe
- 3 jaja
- Himalajska sol – cvijet soli
- Heljdino brašno
- 1-2 žlice pšeničnih posija
- 300 gr listova koprive ili mladog špinata – blanširani ili friški, ovisno o osobnim preferencijama
- 1 poriluk
- 1 komorač
- PIK Šunka 200 g
- Kokosov maslac ili maslinovo ulje
- Domaće vrhnje i vlasac za dekoraciju

Jaja istući pjenilicom, dodati u njih himalajsku sol, heljdino brašno i 1-2 žlice pšeničnih posija i vode. Svježe ili lagano blanširane listove koprive ili špinata, poriluk, komorač i šunku izrezane na trake ili kockice, dodati prethodno pripremljenoj smjesi.

Sve zajedno izliti u prethodno zagrijanu tavu za palačinke i dobro ispeći s jedne strane te okrenuti i kratko ispeći i s druge strane.
Dobivenu palačinku podijeliti na 8 trokuta, svaki trokutić ukrasiti vrhnjem i posuti svježim vlascem. Poslužiti kao samostalno jelo ili međuobrok.


LAGANA SALATA OD MORTADELE by Zlatko Horvat

Za 4 osobe
- PIK Mortadela 200 g
- Kuhani grah 50 g
- Luk 30 g
- Senf 1 žličica
- Bučino ulje 50 ml
- Aceto balsamico 30 ml
- Sol 20 g
- Papar 10 g
- Svježa rajčica 100 g
- Kuhanja jaja 2 kom

Jaja skuhati, ohladiti i narezati na kolutove. Luk i rajčicu očistiti i narezati na kockice. Mortadelu narezati na kockice veličine graha. Povrće, jaja i mortadelu pomiješati u zdjeli te začiniti s malo soli, paprom, bučinim uljem, acetom balsamicom i senfom. Promiješanu salatu ohladiti i poslužiti kao samostalno jelo ili prilog.

  • #Recepti
  • #pik
  • #vrbovec
  • #meso
  • #mortadela
  • #valentić
  • #horvat
  • #ognjenović
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Kako napraviti najbolji prženi luk?
Lagani, hrskavi i vrući
Iznenađujući sastojak za savršene kolutiće prženog luka koji nisu "puni ulja"
Kuća za odmor Perunika, Novalja, Pag, Airbnb
64 eura na noć
Kuća pored mora na otoku Pagu idealan je izbor za punjenje baterija i dubinski odmor
Vegetarijanska pizzerija u Zagrebu Plantea, Buzin
"Nikad ne bih rekla da ovo nije meso"
Jeli smo u prvoj vegetarijanskoj pizzeriji u Zagrebu i jako se iznenadili
Slava umjetnosti: Franc Jozef svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Prije 130 godina
Slava umjetnosti: Na današnji dan Franc Jozef je svečano otvorio HNK u Zagrebu - srebrnim čekićem
Slana pita od gljiva recept
Imamo recept!
Prefina pita s gljivama i pivom idealni je izbor za hladnu jesen, a može se napraviti i bez grama maslaca
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Na sjever!
Otkrijte tajne zelenog Međimurja: Vikend za pamćenje između Mure i Drave
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Turkana
Narod koji ima "supermoći": Hodaju kilometrima po užarenoj pustinji i žive od mesa, mlijeka i krvi
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Tjedni jelovnik brza jela od 13.10 do 19.10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 brzih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje već vjerojatno imate sve sastojke kod kuće
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Drama u Bedekovčini: Jedna osoba ozlijeđena kod srednje škole, dignut helikopter
helikopterom prebačen u Zagreb
FOTO Strava u školi u Zagorju: Dječak uboden nožem, doznali smo detalje incidenta
Simbol ribe često se može vidjeti na automobilima
Jasna poruka
Ovaj simbol često se može vidjeti na automobilima: Znate li njegovo značenje?
Hamas pogubio 30-ak Palestinaca: Započele javne egzekucije u Gazi
Brutalna osveta
Hamas pogubio 30-ak Palestinaca: Na ulicama Gaze događaju se javna pogubljenja
show
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
zdravlje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Veliko istraživanje
Zastrašujuće otkriće: Više od 99 % ljudi s moždanim ili srčanim udarom imalo je ove znakove upozorenja prije!
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
Nutricionisti otkrivaju
Šokantna istina o slanini: Povezuje se s rakom i demencijom – ali postoji sigurna granica
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
zabava
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Živa istina
Obiteljski izlazak nasmijao cijelu regiju: "Tko nema takvo iskustvo, nije se rodio na Balkanu"
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Što kažete?
Majstorijom na gradilištu oduševio gledatelje, pogledajte virtuoza u akciji
Neki će se preznojiti od razmišljanja, no genijalcu će ovaj kviz biti prelagan
Pokažite što znate!
Neki će se preznojiti od razmišljanja, no genijalcu će ovaj kviz biti prelagan
tech
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Novo istraživanje otkriva
Rani znak upozorenja? Sindrom nemirnih nogu povećava rizik od ove opake bolesti mozga
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
provedena velika analiza
Patite od sindroma iritabilnog crijeva? Jedna terapija pokazuje velik potencijal u smanjenju simproma, a ne uključuje nikakve lijekove
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
Službena najava
Netflix priprema iznenađenje za pretplatnike za kraj ove godine
sport
Noćna mora bez kraja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Nevjerojatno
Noćna mora se nastavlja: Česi ne mogu kući, ostali zarobljeni na otočju
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
neočekivano
Veliki kiks Francuza u borbi za Svjetsko prvenstvo: Hrvatski susjedi praktički se oprostili od šansi
Lorenco Jemini skinuo dres u programu uživo zbog pobjede Albanije protiv Srbije
Ispunjeno obećanje
VIDEO Euforija nakon pobjede Albanije u Leskovcu: Skidanje u programu uživo obišlo Balkan
tv
MasterChef: Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
NE PROPUSTITE!
Požar u MasterChef kuhinji! ''Gledam u to i ne mogu vjerovati što se događa''
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
KUMOVI
Kumovi: Iznenadila ju je pitanjem – na kojem programu ide sport?
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Upada u romantiku, a svejedno već ima teško jutro
putovanja
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Impresivna okolica
Znate li koji je? Bosanskohercegovački grad koji leži na čak devet rijeka
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Jednostavno
Sočan kolač od mrkve: Malo posla za puno uživanja
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
Jednostavno, a preukusno
Trik za savršen gulaš: Sastojak koji chefovi dodaju u mesna jela za više okusa
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Nije zbog poreza
Više od polovice poduzetnika razmatra preseljenje u inozemstvo. Ovo je najpopularnija destinacija
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
Česta meta
Zašto Trump i desnica žele uništiti milijardera Georgea Sorosa
lifestyle
Breakup bob: Novi trend koji će se svidjeti mnogim ženama
Breakup bob
Jeste li znali da je ovo najčešća frizura nakon prekida veze? Mnogima će se svidjeti ovaj trend
Adriana Ćaleta-Car u puloveru kratkih rukava i suknji s naborom
Šik izdanje
Adriana Ćaleta-Car u puloveru koji je nekim ženama nepraktičan i suknji koja će se svidjeti mnogima
Street style: Smeđa boja na zagrebačkoj špici
HIT SEZONE
15 Zagrepčanki odobrilo najveći jesenski trend, sviđa li se vama?
sve
Poznato je zašto Sejda Bešlić nije bila na sprovodu supruga Halida Bešlića
da ti srce pukne!
Otkriveno zašto Sejda nije bila na sprovodu voljenog supruga Halida Bešlića
Ovako su izgledali posljednji dani Halida Bešlića
''inzistirao je da...''
Ovako su izgledali posljednji Halidovi trenuci u bolnici: ''U samo tri dana potpuno je kolabirao...''
Zaručila se Melina Džinović
godinu dana nakon razvoda
Zaručila se bivša supruga Harisa Džinovića! U bračnu luku uplovit će sa starijim milijunašem
Piletina u umaku od limuna i papra
Za 20 minuta

Brzo i bez puno suđa: Sočna piletina u umaku od limuna i papra

Piletina u bogatom svilenkastom umaku s limunom i paprom savršeno balansira između kremastog i osvježavajućeg, a gotova je za samo 20 minuta. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Piletina u umaku od limuna i papra Hrana i piće
    Za 20 minuta

    Brzo i bez puno suđa: Sočna piletina u umaku od limuna i papra

  • Škotsko jaje Hrana i piće
    Za izlete

    Škotska jaja: Brz i ukusan zalogaj idealan za zabave, planinarenje ili piknik

  • Pikantna leća s mrkvom Hrana i piće
    Varivo ili umak

    Pikantna leća s mrkvom: Jednostavno i jeftino jelo puno okusa i vitamina

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close