Prestižni gastro događaj za nekoliko nas dana očekuje u Zagrebu. Regionalna kuharska elita okupit će se u zagrebačkoj City Plazi kako bi po prvi puta kreirali zajedničku večeru koja će po svemu biti jedinstvena. Vodeći chefovi regije na taj će način obilježiti 20 godišnju obljetnicu kompanije Kotanyi u Hrvatskoj.

Sva jela biti će začinjena vrhunskim začinima, a potpisati će je zvučna imena renomiranih chefova poput Hrvoja Zirojevića, Ivana Pažanina, Brace Sanjina, Davida Skoke, Dragana Jovanovića, Ljubiše Stojanovića, Uroša Uroševića, a uz mentorstvo legende kuharstva Steve Karapanže priliku da bude u ovom izabranom društvu dobiti će i jedan još ne afirmirani, ali vrlo talentirani mladi kuhar Edin Karančić. Za Grill Party odgovoran je, a tko drugi, nego jedan od najboljih chefova iz Sarajeva Nermin Hodžić. Svaki od njih kreirat će jedno jelo kojim će u fuziji s drugima i začinima predstaviti jedinstvenu večeru za ljubitelje vrhunske hrane.

Stevo Karapandža, rođeni Karlovčanin, jedan je od najpoznatijih chefova s naših prostora. Svoju karijeru započeo je u prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade, zatim u hotelu Intercontinental gdje je sa svoje 24. godine postao šefom kuhinje. U Londonu godinu dana radio je u hotel u prestižnom hotelu Savoy. Popis gradova u kojim je ostavio trag uključuje Tel Aviv, Beograd, Beč, Budimpeštu, kao i Italiju te Švicarsku u kojoj je dobio i državljanstvo. Vrhunski chef sa svojim je timom kuhao za Tita, Franka Sinatru i mnoge druge svjetske zvijezde, a 1998. godine Karapandža sa suprugom i djecom otvorio je vlastiti restoran Sonne.

Hrvoje Zirojević jedan je od najboljih hrvatskih chefova i autoritet domaće gastronomije. Uz vođenje jednog od najpoznatijih hrvatskih restorana Laganini na Palmižani, ovaj svestrani gastro umjetnik je i ugledni predavač koji na opatijskom Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu mlade podučava stvaranju prave gastro čarolije.

Ivan Pažanin, chef popularnog hrvatskog showa, još je kao tinejdžer postao ljubitelj pripreme hrane te je već za vrijeme školovanja napravio prve kulinarske korake. U želji da proširi i usavrši svoje kulinarsko umijeće, iz rodnog Splita ubrzo se preselio u inozemstvo gdje je specijalizirao mediteransku, francusku i talijansku kuhinju. Impresivna lista Ivanovih klijenata sastoji se od timova Formule 1, članova kraljevske obitelji pa sve do filmskih zvijezda.

Braco Sanjin slovi za majstora kuhara I. reda, a jedan je od utemeljitelja Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija te sudionik brojnih projekata vezanih uz promociju hrvatske gastronomije.

Večera Davida Skoke u Aminess hotelu Maestral Večera Davida Skoke u Aminess hotelu Maestral (Foto: NB)

David Skoko jedan je od modernih velikana domaće gastronomije i veliki ljubitelj pecanja. Za sebe kaže da je prvo ribar pa tek onda ugostitelj. Njegova čuvena konoba Batelina u Istri koju vodi s roditeljima postala je svjetska senzacija zbog koje ljudi putuju iz svih dijelova Europe te dobila i titulu najboljeg ribljeg restorana u Hrvatskoj. U svojo konobi ugostio je i renomiranog chefa i planetarno poznatog putopisca Anthonya Bourdaina.

Uroš Urošević prvi je kuhar iz Srbije koji je član najelitnijeg kulinarskog udruženja – Svjetsko društvo masterchef iz Londona. Međunarodni je gastronomski sudac sa licencom WACS (Svjetska asocijacija kuhara).

Edin Karančić vrlo je talentirani mladi kuhar iz Vinkovaca koji je od svoje trinaeste godine u kuhinji. Svoj rad usavršava uz mentorstvo kulinarske legende ovih prostora Steve Karapandže, uz kojeg će kuhati upravo i na nadolazećem zagrebačkom gastro spektaklu.

"Kuhati s inspiracijom-živjeti sa strašću" - misija je tvrtke koja upravo ovom večerom obilježava 20 godina postojanja u Hrvatskoj i 137 godina dugu obiteljsku tradiciju. Stoljetnu gastro bajku započeo je Mađar Janos Kotanyi koji je došavši u Beč, zahvaljujući izuzetnoj kvaliteti paprike postao ekskluzivni dobavljač carskog dvora. Tvrtka se iz Austrije počela širiti prije tridesetak godina, a danas svoju rapsodiju za nepce nudi u čak 20 zemalja od Europe do Kine i Brazila.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju