Na vrhu zapanjujuće stijene u blizini Calgarija u Kanadi uskoro će niknuti osebujna kuća. Nazivaju je Maralah, što je indijansko ime koje znači "rođena tijekom potresa“.

Ime je dobila jer će biti ugrađena u stijenu pod kutom od 45 stupnjeva, zbog čega će izgledati kao da je protresena iz temelja, ali i zato što se nalazi u sklopu indijanskog rezervata.

Osmislio ju je arhitekt Laertis-Antonios Ando Vassiliou iz nizozemske kompanije LAAV Architects koja je dobila zadatak napraviti ekskluzivno mjesto za posebne prilike po narudžbi tvrtke Infiniti Motors.

Prostirat će se na 45 četvorna metra životnog prostora te imati dodatnih 20 četvornih metara za spremnik vode i toalet. Kuća Maralah - 7 Kuća Maralah - 7 (Foto: LAAV Architects / Profimedia.hr)
Kuća je projektirana tako da se maksimalno uklopi u krajolik, zbog čega će imati krov sa zasađenim biljem. Sastoji se pak i od dnevne sobe, kuhinje, kupaonice te spavaće sobe s koje puca spektakularan pogled na rijeku Bow.

Projekt Maralah bit će izveden u suradnji s arhitektima Argyrisom Chronopoulosom te Dionysisom Koutsioumarisom.
Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako će izgledati kuća u stijeni u Calgariju, koju već sada nazivaju idealnim vikend-odredištem za bijeg iz gradske vreve. Kuća Maralah - 6 Kuća Maralah - 6 (Foto: LAAV Architects / Profimedia.hr)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju