Hrvati obožavaju janjetinu, i za razliku od većine ostatka planeta – jedu je s ražnja uz mladi luk, pečeni krumpir i domaći kruh. Eventualno se skuha janjetina na lešo, s kupusom, ili jaka juha u Dalmaciji, ali većina vas nije ni pročitala ovu rečenicu do kraja nakon prošle sa spomenutim ražnjem.

No, mlada janjetina s kvarnerskog otočja zaslužuje više od toga, puno više. Barem tako smatraju u restoranu Rivica u Njivicama na otoku Krku. S dolaskom proljeća, napravili su nekoliko jela koja vas doduše neće trenutno razveseliti poput srebrnog pladnja negdje uz cestu prema moru, ali bi vam moglo potpuno promijeniti viziju ovog preukusnog mesa...


Svu hranu obavezno zalijte s lokalnim vinima Žlahtinom i Sansigotom. Možete li probati svih osam slijedova? Znamo nekoga tko može - ekipu s portala Taste of Croatia, koja svim srcem preporuča posjet! Uglavnom, ako vam je Krk daleko, a ne smije biti, bacite oko i na događanja u novoosnovanom "Klubu ljubitelja janjetine" u restoranu "Pod mirnim krovom". Nećete zažaliti!

Upoznajte janjetinu iznova u RIVICA restoranu, a chef Dražen Lesica sa svojim timom će vas odvesti na jedno divno kulinarsko putovanje.

Rezervirajte svoje mjesto pozivom na +38551846101.


Jelovnik za “Dane janjetine” 28.02.2015 - 06.04.2015.

- Carpaccio sa skutom

- Janjeća krem juha

- Žvacet s makarunima

- Janjeća jetrica na venecian s palentom

- Janjeći Confit
Tamni fond
Pire od pasternjaka

- Pečena plećka i rebra
Mladi krumpir

Uživajte!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju