Kada bi vas netko upitao što je zajedničko kebabu i Nutelli, sigurni smo kako bi se većina samo dobro nasmijala. No vjerovali i ili ne, ova naoko nemoguć spoj doista postoji i izgleda nevjerojatno ukusno i slasno.

Ideja za takozvani telbab, odnosno kebab s Nutellom, rodila se u Australiji u simpatičnoj slastičarnici 'Tella Balls Dessert Bar'.


Iako sama riječ kebab nas nikako ne 'zove' na slatki zalogaj, od popularnog smotuljka punjenog mesom i povrćem preuzet je samo samo oblik i način serviranja, a ostatak namirnica je prava rapsodija za nepce sladokusaca.
 

Telbab je napravljen od ukusnog tijesta za pite punjenog sa 'strugotinama' bijele i mliječne čokolade, jagodama, bananom i šlagom, a šećer na kraju ove zanimljive kombinacije je preljev od tople nutelle kojoj rijetko tko može odoljeti.

Iako u sočnom slatkom zamotuljku mogu uživati samo stanovnici i gosti Sydneyja, ovaj desert korijene vuče iz i Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje se zove 'čokoladna shawarma'.

No nadamo se kako ova ideja neće ostati rezervirana samo za one na dalekom kontinentu već da će čari neodoljivog kebaba s nutelom prepoznati i neki od europskih ili pak naših slastičarnica.

 

 

The wait is almost over!! Come and enjoy the latest dessert craze that is taking the globe by storm! @studio10au

A photo posted by Tellaballsdessertbar (@tellaballsdessertbar) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju