Kada bi vas netko upitao što je zajedničko kebabu i Nutelli, sigurni smo kako bi se većina samo dobro nasmijala. No vjerovali i ili ne, ova naoko nemoguć spoj doista postoji i izgleda nevjerojatno ukusno i slasno.
Ideja za takozvani telbab, odnosno kebab s Nutellom, rodila se u Australiji u simpatičnoj slastičarnici 'Tella Balls Dessert Bar'.
Iako sama riječ kebab nas nikako ne 'zove' na slatki zalogaj, od popularnog smotuljka punjenog mesom i povrćem preuzet je samo samo oblik i način serviranja, a ostatak namirnica je prava rapsodija za nepce sladokusaca.
Telbab je napravljen od ukusnog tijesta za pite punjenog sa 'strugotinama' bijele i mliječne čokolade, jagodama, bananom i šlagom, a šećer na kraju ove zanimljive kombinacije je preljev od tople nutelle kojoj rijetko tko može odoljeti.
Iako u sočnom slatkom zamotuljku mogu uživati samo stanovnici i gosti Sydneyja, ovaj desert korijene vuče iz i Ujedinjenih Arapskih Emirata gdje se zove 'čokoladna shawarma'.
No nadamo se kako ova ideja neće ostati rezervirana samo za one na dalekom kontinentu već da će čari neodoljivog kebaba s nutelom prepoznati i neki od europskih ili pak naših slastičarnica.