Adrenalin
. Prema definiciji, to je hormon kojeg luči srž nadbubrežne žlijezde u situacijama kada je nužno povećati srčani minutni volumen. Ima on i svoju formulu koja glasi C9H13NO3. No u stvarnom svijetu, to je osjećaj kojeg svi volimo i želimo osjećati što više. Zbog njega ponekad radimo i gluposti, jer, što bi normalnog čovjeka navelo da skoči iz aviona ili s mosta, ako ne genijalna glupost.

Ok, takve se gluposti rade u kontroliranim uvjetima, a sve s ciljem da nakon fascinantne izvedbe doživimo osjećaj koji rijeko kad možemo osjetiti. Mi smo za vas odabrali nekoliko destinacija na koje svakako trebate otići ukoliko živite za adrenalin. Možda ste za koju od ovih već čuli, no nije bitno - mi smo ovdje i stojimo na raspolaganju za svaku preporuku ili nadopunu.

Zipline Stoderzinken, Austrija

Jeste li čuli za Zipline? Ova vrsta zabave javlja se u dvadesetom stoljeću, a zapravo se sastoji od spuštanja po žici između točke a i točke b. Ovaj zipline u Austriji je među popularnijima u Europi jer ima dužinu od čak 2 i pol kilometra. Ima da ti se noge slede.

 


Izleti Quadovima, Međimurje


Iako adrenalin ne raste kao primjerice pri skakanju s zrakoplova, vožnja Quadovima (motor na 4 kotača) isto tako može biti dobra opcija. Terme Sveti Martin u Međimurju u svojoj ponudi imaju tri vrste izleta, od onih nešto laganijih, do onih pravo avanturističkih i off road. Ako nikada niste bili, ovakva vožnja će vas oduševiti. Još kad znate da nakon vožnje idete u neku od međimurskih vinarija. Više informacija potražite ovdje

Skydiving iznad Havaja

Sama pomisao na to da putujete na Havaje u vama bi mogla probuditi i neke nove izazove, baš kao što je to i skok padobranom iz aviona. Ok, ako ste preživjeli taj let do nama najudaljenijih otoka, vjerojatno ćete preživjeti i skok iz aviona. Jedino što vam može poći po zlu je to da padnete negdje u prašumu i da vam mobitel ostane bez baterije. Cijena jednog skakanje kreće se od 150 dolara na dalje, a više informacija možete potražiti ovdje.

Jeste li za boaradnje po vulkanu?


Istina, snowboarding i waterboardin su out, boardanje po vulkanima je in! Tko bi rekao? Mi bi pomislili da je opasno kretati se u blizini vulkana, no navodno je to hit turistička atrakcija u Nicaragui. Ok, ovo je za one pomalo glupe, pomalo hrabre, osobe s prevelikim mudima, a sama pomisao da ćete se spuštati niz vulkan Leon s brzinom od preko 90 km na sat je jednostavno zastrašujuća.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju